Dünya Müslüman Alimler Birliği, İTTİHADUL ULEMA ve Uluslararası İslam Peygamberini Destek Komitesi gibi 49 bağımsız İslami kuruluş ve bu kuruluşların çatısı altında hizmet veren 58 alimin katıldığı bir bildiri yayımlandı.

Bildiride, Batı Şeria'daki son siyonist saldırılarına karşı duyulan öfke ve tepkiler dile getirildi.

Gazze Soykırımında Şehid Sayısı 41 Bin 206'ya Yükseldi Gazze Soykırımında Şehid Sayısı 41 Bin 206'ya Yükseldi

ORTAK BİLDİRİ

Bildiride, siyonist işgalcilerin Filistin topraklarında varlığının zaten savaşmak için yeterli bir gerekçe olduğu belirtildi. İslam'ın kutsalları olan cami ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik bu alçak saldırıların, işgalci siyonistlerin kanlarını helal kıldığı vurgulandı.

Artan bu saldırıların İslam dünyası ve Müslümanlar için bir tehdit olduğu ifade edildi. Bildiride, önümüzdeki hafta Arefe, bayram ve cuma hutbelerinde bu konunun ele alınması gerektiği belirtildi.

Bildiride, tüm ülke yöneticilerinin Allah'ın kitabına, Müslümanların kanlarına ve kutsal değerlerine saygı göstermelerinin bir zorunluluk olduğu vurgulandı. İşgalci siyonist rejimle imzalanan normalleşme anlaşmalarının bir an önce sona erdirilmesi gerektiği ve bu adımın işgal rejiminin yok olana kadar sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

Alimler, bildiride, siyonist işgal rejimiyle yapılan herhangi bir anlaşmanın hükümsüz olduğunu ve bunların ardı ardına gelen siyasi yenilgiler olduğunu belirttiler.

Bildiriyi imzalayan alimler, Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'deki Müslümanların İslam ümmetinden destek beklediğini hatırlatarak, dünya genelindeki tüm Müslümanları, imkanları doğrultusunda Filistin direnişine maddi yardım, silah veya siyasi duruşlarla kardeşlerinin yanında olmaya çağırdılar.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)