Kerbela hadisesinin 1343'üncü yıldönümü yaklaşırken, İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, Aşura gününün İslam tarihi açısından taşıdığı önemi vurgulayarak değerlendirmelerde bulundu. Aşura günü, Hazreti Hüseyin'in yezide karşı mücadelesi sonucunda şehid edildiği tarih olmasının yanı sıra, İslam tarihi boyunca önemli olayların da gerçekleştiği bir gün olarak biliniyor.

Molla Muhammed Özer, yaptığı açıklamada Aşura gününün İslam kültürü içinde büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, Hazreti Adem'in tövbesinin kabul edildiği, Hazreti Musa'nın firavunun zulmünden kurtulduğu gibi pek çok önemli olayın bu günün içinde barındığına dikkat çekti. Ayrıca, insanlık tarihinin seyrini değiştiren olayların Aşura gününe denk geldiğine dair pek çok rivayet olduğunu ifade etti.

Aşura gününün bugün de Müslümanlar arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Molla Özer, "Hazreti Hüseyin'in şehadeti, aslında yezidin İslam olmadığını; gerçek İslam'ın Peygamber Efendimiz, sahabeler ve ehli beytin yaşantısını yansıttığını gösterdi. Eğer Hazreti Hüseyin yezidi kabul etseydi, günümüzde İslam yanlış anlaşılacaktı. Onun kıyamı, Müslümanların birlikte hareket etmesi ve zulme karşı sessiz kalmaması gerektiğine dair bize büyük bir ders veriyor." şeklinde konuştu.

Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza! Drift Yapan Sürücüye Büyük Ceza!

Aşura gününde yapılacak ibadetler hakkında da bilgi veren Molla Muhammed Özer, Peygamber Efendimiz'in aşure gününde oruç tutmayı tavsiye ettiğini ve bu günün sevap dolu olduğunu belirtti. Ayrıca, Hz. Muhammed'in, Hz. Musa'nın izinde gitmek adına yahudilerin oruç tuttuğu günde de oruç tuttuğunu ifade etti.

Molla Özer, günümüz Müslümanlarına ise Hazreti Hüseyin'in kıyamından çıkarılacak dersin, birlik ve beraberlik içinde hareket etmek olduğunu vurguladı. Zulme karşı susmamanın ve İslam'ın hükümlerinin savunulması gerektiğini belirten Özer, "Hazreti Hüseyin, zulme karşı durmuş, İslam'ın hakimiyetine ve adaletine vurgu yapmıştır. Günümüzde de Müslümanlar, Hazreti Hüseyin'in duruşundan ilham alarak bir araya gelmeli ve zulme karşı omuz omuza mücadele etmelidir." dedi.

Bu yıl Aşura günü, Muharrem ayının 10. gününe denk geliyor ve İslam dünyası tarafından büyük bir önemle idrak edilecek. Müslümanlar, bu anlamlı günü oruçlu geçirerek ve Hazreti Hüseyin'in mücadelesini hatırlayarak birlik ve dayanışma içinde olmayı sürdürüyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)