Güncel

İsmail Heniyye'nin Şehadetinde Çıkaracağımız Dersler…

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikastla şehit edilmesi, İslam coğrafyasının birlik ve dayanışma ihtiyacını bir kez daha gözler önüne serdi.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikast sonucu şehit edilmesi, İslam dünyasında büyük bir üzüntü ve yas dalgasına neden oldu. Bu olay, sadece Filistin davasının önde gelen bir liderini kaybetmenin ötesinde, ümmetin parçalanmışlığını ve bir araya gelme gerekliliğini bir kez daha vurguladı.

Filistin Davası İçin Büyük Bir Yük Taşıyordu

Heniyye, İran Cumhurbaşkanının yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gitmişti. Filistin davası uğruna gittiği her yer, verdiği her mücadele ve ödediği her bedel, onun sırtına büyük bir yük bindirmişti. Gazze'de işgalcilerin soykırımı sonucu şehit olan binlerce Filistinli, parçalanan bebeklerin bedenleri, enkazdan çıkarılamayan cenazeler, yıkılan binalar ve yüzbinlerce yaralı, onun omuzlarındaki ağır bir yük olarak kalmıştı. Ancak en büyük derdi ve tasası, ümmetin parçalanmışlığıydı.

Heniyye, malını, canını ve evladını Kudüs davası uğruna feda eden bir liderdi. Şeyh Ahmet Yasin, Rantisi ve Şikaki gibi dava kardeşlerine katılmak, onun için bir onurdu. Liderlerini şehit veren bir davada yenilgi söz konusu olamaz. Çünkü her bir liderin şehadeti, yeni bir liderin doğuşunu müjdeler.

Birlik Olma Zamanı Geldi

Bizler, Heniyye'nin şehadetinden ne gibi dersler çıkarabiliriz? Ümmet olarak üzerimize düşen vazifeleri yapıyor muyuz? Eğer şehitlerin kanı bizleri bir araya getiremiyorsa, durumumuz vahimdir. Bütün küfür bir olup ümmet coğrafyasına saldırırken, bizler hala birbirimizle uğraşıyorsak, durumumuz daha da vahimdir.

Düşman Evlerimizi Yıkarken, Bizler Birlik Olmalıyız

Heniyye'nin şehadeti, Müslümanların birlik ve beraberliğe ne kadar ihtiyaç duyduğunu bir kez daha göstermektedir. Düşmanlarımız evlerimizi yıkarken, bizler hala mezhep tartışmalarıyla vakit kaybediyoruz. Artık farklılıklarımızı bir kenara bırakmanın, ümmet olarak yekvücut olmanın vakti gelmedi mi?

Zafer kazanmamızın tek yolu, Müslümanların kendi aralarında vahdeti sağlamasıdır. Gün, birbirimizle uğraşmak değil, İslam coğrafyasına saldıran düşmana karşı gücümüzü birleştirme günüdür. İnşallah İsmail Heniyye'nin şehadeti, ümmetin birliğine vesile olur. (Şükrü Tontaş/Köşe Yazısı)