Güncel

İspanya'da Yerel Seçimler İçin Sandık Başına Gidiliyor

İspanya'da 35,1 milyon seçmenin kayıtlı olduğu, 12 özerk yönetim ve 8 bin 131 belediye meclisinin üyelerinin belirleneceği yerel seçimler, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak.

İspanya'da, 12 özerk yönetimden, Ceuta, Melilla özerk şehirlerinden ve 8 bin 131 belediyede yerel seçimler yapılacak. Aragon, Asturias, Kanarya Adaları, Balear Adaları, Cantabria, Castilla La Mancha, Madrid, Valencia, Extremadura, La Rioja, Navarra ve Murcia'da seçimler gerçekleştirilecek. Geçen seçimlerle kıyaslandığında, aşırı sağcı Vox'un belediye meclisleri ​​için aday liste sayısını %260 artırması, geçmişte ETA terör örgütüyle bağlantılı olan 37 kişiyi aday gösteren Bask bölgesindeki EH Bildu partisi ve İspanya'da ilk kez tamamen Müslümanlardan oluşan bir aday listesiyle seçimlere katılacak olan Onur ve Vatandaşlık Hareketi gibi bazı ilginç konular dikkat çekiyor.

Ceuta'da faaliyet gösteren "Onur ve Vatandaşlık Hareketi" adlı siyasi parti, aday listesini ilk kez tamamen Müslüman vatandaşlardan seçti. 2019'daki son yerel seçimlerde PSOE %29,26, PP %22,23 ve Vox %2,9 aldı. Anketler, sol koalisyon hükümetinin büyük ortağı Sosyalist İşçi Partisi'nin ülke genelinde en fazla oy alacağını gösteriyor. Ana muhalefetteki Halk Partisi %27,9 ile takip ederken, iktidarın küçük ortağı aşırı sol görüşlü Unidas Podemos (UP) ile muhalefetteki aşırı sağcı Vox %8 civarında kalacak.