İstanbul'da sabah saatlerinde düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşü, bir vatandaşın yumruklu saldırıya uğramasıyla dramatik bir hal aldı. Yürüyüşe katılan İsmail Aydemir, elinde Kelime-i Tevhid bayrağıyla Galata Köprüsü'nde dönerken, karşıdan gelen bir şahıs tarafından "Siz Arap sevicisisiniz" sözleri eşliğinde yumruklu saldırıya maruz kaldı.

Vatandaşların Yardımıyla Hastaneye Sevk Edildi

Saldırı sonucu yüzü kanlar içinde kalan Aydemir'in yardımına çevredeki vatandaşlar yetişirken, polis ekipleri olay yerine intikal etti. Aydemir, polis tarafından Taksim İlkyardım Hastanesi'ne götürüldü ve daha sonra ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

iPhone 16 Satışa Çıktı!  Almak İçin Gece Boyu Uzun Kuyruklarda Beklediler iPhone 16 Satışa Çıktı! Almak İçin Gece Boyu Uzun Kuyruklarda Beklediler

640xauto.webp

48 yaşındaki Aydemir, yaşadığı saldırıyı şu sözlerle anlattı: "Yürüyüşten geliyorum bayrak da elimde. Bana, 'sen Arap seviciliği yapıyorsun' diyor. Ben yürüyüşten geliyorum, elhamdülillah Müslüman'ım. Türk'üm ben. Ben senden daha çok Türk'üm. Yumruğu vurdu, beni yere devirdi. Burnumdan ağzımdan kan geldi. Ben Allah rızası için gittim oraya. Şikayetçiyim" dedi.

Saldırgan Gözaltında

Polis tarafından gözaltına alınan saldırgan Ege A., tutuklanarak Kasımpaşa karakoluna gönderildi. Görgü tanığı Filiz Çağlayan, yaşananları "Servis bekliyordum. Tam arkamı döndüm adama yumruk attı. Hazmedemiyorlar. Kelime-i Tevhid bayrağı açtı diye 'Arap sevicisi' demiş. Döndüğümde adam yerdeydi ve yüzü kanlar içerisindeydi. Birileri polisi çağırdı ve polis saldırganı gözaltına aldı" şeklinde aktardı. (İHA)

640xauto-2.webp

filistin-icin-yuruyus-yapti-saldiriya-ugradi-1.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)