Güncel

İstanbul'da ilk ev alacaklara özel kampanya

Emlak Konut ve THY, Arnavutköy'de hayata geçireceği 13 bin konutluk projede başvuruları almaya başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 250 bin konutluk tarihi sosyal konut hamlesi ve kredi faizlerindeki düşüşün ardından, İstanbul'da evi olmayanlar için yeni bir kampanya düzenleneceğini açıkladı. Emlak Konut ve Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı yakınlarındaki "Yenişehir Evleri Arnavutköy" projesi ile ilk evlerini alacaklara özel kampanyasını başlattı. Arnavutköy'de 2.5 milyon metrekarelik alanda inşa edilecek proje, İstanbul Yeni Havalimanı'na sadece 10 dakika uzaklıkta yer alacak. Projede 13 bin bağımsız bölüm olacak ve az katlı, yatay mimari anlayışıyla tasarlanan 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alacak.

Ödeme planı hakkında yapılan açıklamada “Katılım şartlarını sağlayan başvuru sahipleri, gerçekleştirilecek kura çekimi sonucunda evlerine yüzde 20 peşin, kalan tutar için 120 ay vade ve ayda 7 bin 500 TL'den başlayan taksitlerle sahip olabilecek. Ödemeler Emlak Konut ödeme sistemiyle gerçekleştirilecek” denildi.

Projenin bir diğer özelliği, gençlere özel kontenjan ayrılması oldu. Şehit ve gazi yakınlarına ve engellilere yüzde 5'er, gençlere ise yüzde 20 kontenjan ayrıldı. 18-30 yaş arası gençler için gelir şartı aranmayacak.

EMLAK Konut ve THY ortak projesi için başvurular, 2 Haziran tarihine kadar www.emlakkonut.com.tr adresinden yapılabilecek. Kura çekimine katılmak için 1.000 TL başvuru ücreti ödenmesi gerekiyor. Kura sonucu hak sahibi olamayanlar başvuru bedelini geri alabilecekler.