BİTLİS'TE YEMEK HİZMETİ ALINACAKTIR BİTLİS'TE YEMEK HİZMETİ ALINACAKTIR

Mehmet Can Özdemir, ailesiyle 32 yıl önce Bitlis'ten İstanbul'a giderek tekstil fabrikalarında çalışmaya başlamıştı. Yıllar sonra memleketine dönen Özdemir, atölye kurarak hem memleketine geri dönüş yapmanın mutluluğunu yaşıyor hem de gençlere istihdam sağlayarak birçok ülkeye ürün gönderiyor.

İstanbul'da maddi sıkıntılarla mücadele eden ve küçük yaşta çalışmaya başlayan Mehmet Can Özdemir, 1997'de ailesiyle birlikte iş yeri kurma kararı aldı. El birliğiyle çalışarak işletmelerini büyüten aile, zamanla birçok ülkeye ürün göndermeye başladı. Ancak köylerini ve memleketlerini unutamayan Özdemir, 32 yıl sonra Batı'dan doğuya geri dönerek merkeze bağlı Yolcular köyünde devlet destekleriyle bir tekstil atölyesi kurdu.

Kurduğu atölyede günde 4 bin parça kıyafet üretimi gerçekleştiren Özdemir, bu ürünleri 16 farklı Avrupa ülkesine ihraç ediyor. Ayrıca, gençleri atölyede istihdam ederek köylerinde ekmeklerini kazanmalarını sağlıyor. Geleneksel tekstil ürünleriyle dünya pazarında kendine yer edinen atölye, Bitlis ekonomisine de katkı sağlamakta.

32 Yıl Sonra Köyüne Dönüş ve İstihdam Sağlama Mutluluğu

Mehmet Can Özdemir, yaptığı açıklamada, köyde yaşadıkları maddi sıkıntılardan dolayı 1991 yılında İstanbul'a göç ettiklerini ve orada uzun yıllar işlerini devam ettirdiklerini ifade etti. Ancak 32 yıl sonra tekrar doğup büyüdüğü köyüne döndüklerini ve atölyeyi kurduklarını belirtti. Köyde istihdam sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Özdemir, devletin verdiği teşvikler sayesinde köylerine döndüklerini ve bu sayede gençlere istihdam olanağı sağlayarak onların doğdukları topraklarda çalışmalarını mümkün kıldıklarını dile getirdi.

Atölyede çalışan Şilan Berdibek ve Özcan Özdemir ise İstanbul'da yaşamanın maddi açıdan zorlukları olduğunu belirterek, köylerine dönmenin kendilerine büyük rahatlık ve mutluluk sağladığını ifade ettiler. İstanbul'da karşılaştıkları yüksek kira ve yaşam masraflarıyla karşılaştırıldığında, köyde çalışmanın daha elverişli olduğunu belirten gençler, atölyede istihdam edilmelerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Mehmet Can Özdemir'in liderliğindeki atölye, hem girişimcilik örneği gösteriyor hem de memleketin ekonomik gelişimine katkı sağlayarak gençlerin istihdam edilmesine önemli bir katkı sunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)