Ekonomi

İsveçli Şirketler Türkiye'ye Yatırım Yapmayı Tercih Ediyor

İsveç Ticaret Ofisi Türkiye Ataşesi Edin Erkocevic, İsveçli şirketlerin Türkiye'deki ticaret faaliyetlerini maksimum düzeye çıkaracaklarını ifade etti.

Ülkesinin Svenska Dagbladet gazetesine açıklamalarda bulunan İsveç Ticaret Ofisi Türkiye Ataşesi Edin Erkocevic, Türkiye ile İsveç arasındaki NATO mutabakatının ticari ilişkilerin geliştirilmesine odaklandığını belirtti. Erkocevic, "İsveçli şirketlerin Türkiye'de yapacakları ticaretleri en üst seviyeye çıkaracak bir durum söz konusu. Artık İsveç şirketleri, Türkiye pazarında genişleme fırsatları görüyor." ifadelerini kullandı.

Erkocevic, Türkiye'nin Avrupa ve Asya için önemli bir merkez veya köprü haline geldiğini vurgulayarak, "Bugün Türkiye'de temsil edilen veya faaliyet gösteren yaklaşık 400 İsveç şirketi bulunuyor. Avrupalı ve İsveçli şirketler, üretim ve tedarik zincirlerini daha kolay sürdürebilmek için Asya'dan Avrupa'ya daha yakın bir yere taşınmayı hedefliyor. Türkiye, Avrupa ve Asya arasında önemli bir merkez konumunda." şeklinde konuştu.

Erkocevic ayrıca, Türkiye, İsveç ve NATO arasındaki görüşmeler sonucunda 10 Haziran'da Vilnius'ta yapılan üçlü görüşme sonrasında mutabakata varıldığını belirtti. Mutabakat maddelerinden birinin de ikili ticaret ve yatırımların artırılması olduğunu aktaran Erkocevic, Türkiye ve İsveç'in Türkiye-İsveç Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) aracılığıyla ekonomik işbirliğini artırmaya yönelik adımlar atacaklarını ifade etti.