Güncel

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Görevden Alındı! İşte Sebebi

Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, İYİ Parti'nin ilçe adaylarını tanıtım törenindeki protestolar ve tartışmalar nedeniyle görevinden alındı. Genel Merkezdeki olaylar, Etimesgut ilçe örgütünün tepkisiyle başlayıp, Çubuk'ta gerilimi tırmandırdı.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Ankara ilçe adaylarını tanıtım töreninde yaşanan protestolar ve tartışmalar sebebiyle görevden alındı. İYİ Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, Etimesgut ilçe örgütü, belirlenen adayın kendi adayları olmadığını belirterek İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak'ı ve Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'yu protesto etti.

Meral Akşener Konuşması Sırasında İstifaları Talep Etti

Etimesgut ilçe örgütü yöneticilerinin, Meral Akşener'in konuşması sırasında gerçekleştirdiği protestoda, "Akburak istifa", "Zorlu istifa", "Teşkilat istemiyor" sloganları atıldı. İlçe örgütünün tepkilerinin sakinleştirilmeye çalışılması, olayın arbedeye dönüşmesine sebep oldu.

Aynı gün yaşanan bir diğer gerginlik ise Çubuk ilçesinde meydana geldi. Yıldırım, aday tanıtım toplantısında Akşener'e Çubuk Belediye Başkan adayı olarak, ilçe başkanı Halil İbrahim Özdemir'i tanıttı. Ancak Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak, müdahale ederek belirlenen adayın Korhan Merki olduğunu söyledi. Bu durum, tansiyonun yükselmesine ve bir arbedenin daha yaşanmasına neden oldu. (AA)