Oyuncu kadrosuyla fark yaratan ve muhteşem senaryosuyla akıllara kazınan yabancı diziler büyük ilgi görüyor. Türkiye’de dizi izleyicisinin çok olduğu bilinirken, özellikle dijital platformlardaki yabancı diziler öne çıkıyor. Son dönemde ülkemizde en çok izlenen ve çok beğenilen dizileri sizler için listeledik.

ALL OF US ARE DEAD

Son dönemin en çok izlenen yabancı dizilerinden biri Güney Kore yapımı All of Us Dead oldu. Okulda başlayan zombi salgınını anlatan yapımda heyecan bir an olsun azalmıyor. Nefesinizi tutarak izleyeceğiniz bu dizide bir grup öğrenci zombilerden kaçıp hayatta kalmanın yollarını arar.

SQUİD GAME

ca-times-brightspotcdn.jpg

Kore dizileri denince akla ilk gelen yapım muhakkak Squid Game dizisidir. Dünya çapında üne ulaşan bu yapım ülkemizde de çok sevildi. İllegal işlere bulaşanların yüksek miktarda para vaat edilen bir oyundan teklif aldıkları dizide hayatta kalma savaşı anlatıyor. Teklifi kabul eden 400 kişi ödülü kazanmak için ölümden kaçmanın yollarını arıyor.

Ankara'da Terör Saldırısı: 4 Şehit 14 Yaralı Var Ankara'da Terör Saldırısı: 4 Şehit 14 Yaralı Var

GANGS OF LONDON

Suç dünyasına ilgi duyanların severek izleyeceği yapımlardan biri Gangs of London dizisidir. Sean Wallace, babasının ölümünden sonra mafyanın başına geçer. İngiltere’nin karanlık yönünü kontrol eden Wallace bir yandan babasının katillerini bulmak için amansız bir mücadeleye atılır. Wallace mafya savaşları arasında güç kazanıp suç dünyasının yeni lideri olmak ister.

SEX EDUCATİON

Son yılların en sevilen yabancı dizileri arasında Sex Education öne çıkıyor. Özellikle gençler arasında son derece popüler olan bu yapımda Otis adında içine kapanık bir gencin lisede başından geçenler anlatılıyor. Otis ezik bir karakterken seks terapisti olan ailesinden öğrendikleri sayesinde bir anda okulun en popüler ismi oluyor.

CHERNOBLY

HBO ekranlarının efsane dizisi Chernobly, yayınlandığı dönemde izlenme rekorları kırmıştı. En popüler yabancı diziler arasında yer alan bu dizi adından da anlaşılacağı üzere 1986 yılında Ukrayna’nın Çernobil kentinde yaşanan nükleer felaketi anlatıyor.

Editör: GÜLİSTAN ÇELEBİ