Bölge

Jandarma ile Çatışmaya Giren Şahıs Öldü

Diyarbakır’da dur ihtarına uymayarak güvenlik güçleri ile çatışmaya giren iki şahıstan biri öldü. Şahsın yakınında 120 kilogram uyuşturucu madde bulundu.

Diyarbakır’da dur ihtarına uymayarak güvenlik güçleri ile çatışmaya giren iki şahıstan biri öldü. Şahsın yakınında 4 çuval içerisinde 120 kg kubar esrar bulunduğu belirtildi. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2 Ekim 2024 tarihinde Lice ilçesi Güldiken Mahallesinde narko terör operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyon Gece 03:50 Civarında Meydana Geldi

Valilikten yapılan açıklamanın devamında, operasyon sırasında gece 03:50 sularında arazide iki şüpheli şahsın tespit edildiği, güvenlik güçlerinin dur ihtarına uymayan şahısların ateş ederek karşılık verdikleri ve kısa süreli bir çatışmanın yaşandığı belirtildi.

Valilik açıklamasında; “Yapılan incelemede üzerinde arazi kamuflaj kıyafeti olan ve Ak-47 kalaşnikof silahına sahip bir şahsın öldüğü tespit edilmiştir. Ayrıca şahsın yakınında 4 çuval içerisinde 120 kg kubar esrar olarak nitelendirilen uyuşturucu madde bulunmuştur. Kaçan diğer şahısla ilgili arama faaliyetleri devam etmekte olup, konuyla ilgili adli tahkikat süreci başlatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.