Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te yemin ettikten sonra, cuma ya da cumartesi günü, yeni kabine isimlerini açıklayacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı teşekkür konuşmasında, Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vurgusu yaparak, ekonomide yeni adımlar, deprem konutlarının tamamlanması ve 1 milyon Suriyeli'nin dönüşü gibi öncelikleri sıraladı. Ancak, hangi ekip ile bu hedeflerin hayata geçireceği belli değil.

Yüksek Seçim Kurulu, milletvekili kesin seçim sonuçlarını açıkladıktan sonra süreç başlayacak. Buna göre, milletvekillerinin 2 Haziran Cuma günü Meclis Genel Kurulu'nda yemin etmeleri planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, milletvekilleri ant içtikten sonra Meclis'te yemin edecek.

Göreve Başlama Töreni

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 2018 yılındaki gibi göreve başlama töreni düzenlenecek. Bu törende, Cumhur İttifakı paydaşları ve birçok ülke liderinin katılması bekleniyor. Ayrıca, Erdoğan'ın Beştepe'deki törenin ardından yeni kabine isimlerini açıklayacağı düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Fahrettin Koca ve Mehmet Nuri Ersoy, tüm kabine üyeleri arasından milletvekili olmayan tek isimlerdir. Milletvekilleri arasından kimlerin yeni kabinede görev alacağı, Cumhurbaşkanı'nın açıklaması ile belli olacak.

SON DAKİKA: KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı SON DAKİKA: KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

Gelenek Değişmeyecek

Erdoğan, yeni dönemde ilk yurt dışı ziyaretlerini Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştirecek.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)