Ekonomi

Kadınların dar gününde destekçisi yine devlet olacak: Kimliğiyle gelene 1000 TL verilecek

Ekonomik zorluklar, özellikle kadınlar için zorlayıcıdır. Bu nedenle devlet, kadınlara yönelik destekler sunuyor. Gerekli şartları sağlayan kadınlara, 1000 TL destek verileceği açıklandı. İşte detaylar…

Kadınlar ekonomik bir kazançları olmadığı takdirde geçimlerini sağlamakta zorlanıyor. Özellikle eşinden ayrılan ya da eşini kaybeden kadınlar için durum daha da zor oluyor. Bu noktada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sunduğu yardımlar devreye girer. Bakanlık, yaşamını sürdürmekte zorlanan kadınlara özel yardımlar sunar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan yardımlar arasında eşini kaybeden kadınlara yönelik olanlar vardır. Bu durumu kanıtlayanlara, 1000 TL tutarında yardım verileceği belirtildi. 1000 TL tutarında olan yardımdan yararlanmak isteyenlerin sağlaması gereken belli koşullar vardır.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA 1000 TL VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, “Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı” bulunuyor. Bu program kapsamında eşi ölen ve maddi imkânsızlıklar çeken kişilere destek sunulur. Ödemeden yararlanmak isteyenlerin vefat eden eşiyle arasında resmi nikah bulunması gerekir. Resmi nikahlı olmayan kişiler için ödeme yapılmaz.

Yapılacak ödeme tutarının 1000 TL olduğu belirtildi. Ödemeler, PTT üzerinden yapılacak. Ayrıca dileyenler, banka hesapları üzerinden de ödeme alabilecek. Ödemeler, iki ayda bir verilecek.

1000 TL YARDIM İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi ölen bir kadının kimlik belgesiyle başvuru yapmasının yeterli olduğunu dile getirdi. Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılabilir. E-Devlet’e girildikten sonra “Sosyal yardım başvurusu” alanına tıklanmalıdır. Bu kısımda bir başvuru formu doldurulması gerekir. Başvuru sırasında eşin vefat ettiği belirtilmelidir.

Eşi vefat eden kadınlar, kendi yaşamlarını devam ettirecek gelire sahip değilse 1000 TL yardım alabilir. Ancak maddi durumun yetersiz olduğu belgelenmelidir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuru yapanları değerlendirir. Yapılacak değerlendirme sonucuna kimlerin yardımdan faydalanacağına karar verilir.

Yardımlar, maddi durumun yetersizliği devam ettiği sürece verilir. Maddi durumda düzelme olduğu takdirde yardımlar kesilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlara yönelik farklı yardımlar da sunar.

Kaynak: Haber Merkezi