Güncel

KALKAN-12 Operasyonunda 49 Organizatör ve 142 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 5 ilde göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen “KALKAN-12” operasyonlarında 49 organizatör ve 142 düzensiz göçmen yakalandığını açıkladı.

İçişler Bakanı Ali Yerlikaya'nın İzmir, İstanbul, Edirne , Diyarbakır ve Amasya'da yapılan operasyon ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

"Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda, 30 farklı adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Bu baskınlarda 22 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalanarak adalete teslim edildi.

İstanbul'da ise İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda 12 organizatör yakalandı. Bu kişilerden 11'i tutuklanırken, 1'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

İzmir ve Diyarbakır'da da operasyonlar gerçekleştirildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda 14 organizatör yakalandı. Bu kişilerden 10'u tutuklanırken, 3'ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

Amasya'da ise bir tırın dorsesinde yapılan aramada bir göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve tutuklandı.

Yakalanan düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.

Operasyonlar sonucunda 5 adet ruhsatsız tabanca ve tüfek, 6 adet araç ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına da el konuldu." dedi