Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde olağan dışı bir olay meydana geldi. Bir kamyonetin kasasından düşen kovan, mahalleyi korku dolu anlara sürükledi. Binlerce arı, kovanın düşmesi sonucu serbest kaldı ve çevredeki mahalleyi istila etti.

Arı Saldırısı Çemişgezek'te Panik Yarattı

Olay, Çemişgezek ilçesi Elazığ Caddesi üzerinde meydana geldi. Kamyonetin kasasında taşınan kovanın yere düşmesi, arıların etrafa dağılmasına neden oldu. Bu arıların saldırısı sonucu mahalle sakinleri büyük bir panik yaşadı. Durumu haber verenlerin çağrısı üzerine olay yerine 112 acil sağlık ekibi, polis ve arıcı maskesi ve kıyafetleri giyen gönüllüler hızla sevk edildi.

aw065364-01.jpg

Arı sokmaları sonucu 3 kişi acil bir şekilde hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Olayı anlatan bir mahalle sakini,

"Çarşıya doğru giderken bir şeylerin döküldüğünü fark ettim, insanlar kafalarını falan kaşıyorlardı. Bit veya pire falan zannettim ama üstümü silkelerken arı olduğunu gördüm. Hemen yukarı doğru koştum ve ilk gördüğüm dükkana girip söyledim. İlk başta ambulans çağrıldı, ancak daha sonra başka bir kişi beni hastaneye götürdü. Burada gerekli müdahaleler yapıldı"

dedi.

Arılar daha sonra toplandı ve kovanları bulundukları yerden alındı. Mahalle sakinleri, bu olayın hafif yaralanmalarla atlatıldığını dile getirirken, olağandışı bir arı istilasıyla karşılaşmanın korkutucu bir deneyim olduğunu belirttiler.

aw065364-04.jpg

aw065364-02.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)