Isparta'nın Uluborlu ilçesinde tarım işçilerini taşıyan bir midibüs, hafif ticari bir araçla çarpıştıktan sonra şarampole devrildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır olmak üzere toplamda 35 kişi yaralandı.

Kaza sonrasında olay yerine 112 Acil Sağlık ekipleri ve jandarma sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemede, kaza yerinde bir kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

İncelemelerde bulunan Isparta Valisi Aydın Baruş, kazada midibüsün Uluborlu ilçesine bağlı İleydağı köyünden Burdur'a giden tarım işçilerini taşıdığını ifade etti. Midibüsün kavşakta hafif ticari bir araçla çarpıştıktan sonra demir bariyerleri kırarak şarampole devrildiğini belirtti. Vali Baruş, kazada 33 kişinin yaralandığını ve 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yaralılar, Keçiborlu'daki hastanelere ve Isparta Şehir Hastanesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Vali Baruş, diğer yaralıların durumunun iyi olduğunu ve tedavilerinin sürdüğünü belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Mevlid Kandili Mesajı TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Mevlid Kandili Mesajı

Vali Baruş, işçi taşıyan toplu taşıma araçlarının şoförlerinin dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, yaşanan kaza nedeniyle üzüntüsünü dile getirdi ve hayatını kaybeden kişinin ailesine başsağlığı diledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)