Siirt'te, Karakol Mahallesi'nde hayata geçirilen 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde, 77'si ticari, 116'sı konut ve 5'i depo olmak üzere 198 yapının yıkımına başlandı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Siirt Belediyesi işbirliğiyle yürütülen proje, bölgenin kültürel dokusunu oluşturan ve geçmişin izlerini taşıyan eski Siirt'e yeni bir görünüm kazandırmayı hedefliyor.

25 Hak Sahibine Anahtarlar Teslim Edildi

Vali ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya "Geçen sene bu vakitte yaşanan asrın felaketi hepimize yeniden kentsel dönüşümü ne kadar ivedilikle yapılması gerektiğini karşımıza çıkardı. Eski Siirt olarak bilinen ve 6 mahalleyi kapsayan kentin kültürel dokusunu oluşturan, her Siirtlinin öyküsüne, anısına ev sahipliği yapan bu bölge, kentsel dönüşümü hak etmiştir. Bildiğiniz üzere geçen hafta hep beraber milletvekilimizin, değerli mesai arkadaşlarımın ve hemşehrilerimizin katılımıyla TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen kardeşlerimize, 25 hak sahibine anahtarlarını teslim ettik. Kimseyi mağdur etmemek anlamında önce ev sahibi olmak isteyenleri ev sahibi yaptık ve kiraya çıkmak isteyenleri de aynı şekilde uzlaşarak kiraya çıkardık. Bu yapılan hizmetlerden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, emeğe geçen milletvekilimize, yerel yöneticilere, bütün hemşehrilerimize şükranlarımızı bir borç biliriz" duyurdu.

1-etap-kentsel-donusum-projesinde-198-yapinin-yikimina-baslandi2.webp

Vali Kızılkaya, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak, geçen sene yaşanan felaketin bu ihtiyacı ne kadar acil hale getirdiğini belirtti. Projede ev sahibi olmak isteyenlere öncelik tanındığını ve kira çıkışlarının uzlaşma ile gerçekleştirildiğini kaydederek, hizmetlerden dolayı Cumhurbaşkanı, bakanlar, milletvekili ve yerel yöneticilere teşekkürlerini iletti. (İHA)

1-etap-kentsel-donusum-projesinde-198-yapinin-yikimina-baslandi7.webp

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)