Kar Engeli Kalkıyor: 22 Köy ve 17 Mezraya Ulaşım Sağlandı!

Batman'ın Sason ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 22 köy ve 17 mezra yolunun, Özel İdare ekiplerinin yoğun çabaları sonucunda ulaşıma açıldığı açıklandı.

Batman'ın Sason ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 22 köy ve 17 mezra yolunun, Özel İdare ekipleri tarafından yapılan karla mücadele çalışmaları sonucunda ulaşıma açıldı.

30 Köy ve 41 Mezra Yolunun 22'si Ulaşılabilir Hale Geldi

Özellikle ilçe şantiye ekiplerinin kar temizleme ve yol açma çalışmalarında gösterdiği yoğun çaba sayesinde, 30 köyden 22'si ile 41 mezradan 17'sinin yolları ulaşılabilir hale geldi. Henüz açılamayan 8 köy ve 24 mezranın bulunduğu toplam 150 kilometre uzunluğundaki yol üzerindeki kar temizleme çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtildi.

Sason Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Karayolları ve Özel İdare ekiplerimiz, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kapalı olan yolları en kısa sürede ulaşıma açmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızdan sabırlı olmalarını ve karlı havalarda dikkatli olmalarını rica ediyoruz." denildi. Kar temizleme çalışmalarının hava koşullarına bağlı olarak devam edeceği belirtildi. (İHA)