Türkiye, 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerin ardından yeni bir döneme adım attı. Cumhur İttifakı Meclis'te çoğunluğu sağlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçimleri kazandı. Durum böyle olunca, özellikle CHP ve İYİ Parti'de moraller bozuldu. Ancak, Millet İttifakı'nın diğer ortakları olan DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti ise durumun farkında olan partiler arasında gösteriliyorlar.

Milletvekilliği seçimlerinde, CHP listelerinden seçime giren ortaklar MECLİS'e CHP'nin oylarıyla soktukları vekiller sayesinde kazançlı bir duruma geçti. CHP, küçük ortaklarının sıralarından Deva 15, Gelecek ve SP de 10'ar, Demokrat Parti 3 ve TDP 1 olmak üzere toplam 39 vekil çıkardı.

CHP'nin milletvekili sayısındaki azalmanın ardından, Millet İttifakı'nın geleceğiyle ilgili meraklar artmıştı. Geçtiğimiz gün, Gelecek Partisi ve İYİ Parti cephesinden, Millet İttifakı'nın bir seçim ittifakı olduğu ve bittiği yönünde açıklamalar yapıldı.

Noterlere Yeni Düzenleme: Meclis'te Kanun Teklifi Görüşülüyor Noterlere Yeni Düzenleme: Meclis'te Kanun Teklifi Görüşülüyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da seçim sonuçları ve Millet İttifakı'nın geleceği hakkında dikkat çeken açıklamaları oldu. Karamollaoğlu, "Millet İttifakı'nın sürekli olması gibi bir konu olmaz. Millet İttifakı bu sefer uzun sürdü. Şundan dolayı uzun sürdü: Bizim esas derdimiz hükümet olmak değil, esas derdimiz sistemi değiştirmek. Tek kişinin yönetimiyle bu olmuyor sıkıntı doğuyor" dedi. Karamollaoğlu, ayrıca şartların değişmesiyle nereye evrileceğini bilmediklerini ve önümüzdeki aylarda konuyu görüşerek bir çözüme ulaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)