Tatvan

'Karın Başkenti' Bitlis'te Ağaçlar Çiçek Açtı, Çimler Yeşerdi

Karın başkenti olarak bilinen Bitlis'in Tatvan ilçesi, bu yıl beklenen kar yağışından mahrum kaldı. Beklenen kar yağışının yağmaması vatandaşları endişelendiriyor.

Bitlis'in 'karın başkenti' olarak ün salan Tatvan ilçesi, bu yıl beklenen kar yağışından mahrum kalarak ağaçların çiçek açtığı, çimlerin yeşerdiği bir manzara ile karşı karşıya kaldı. Önceki yıllara göre kar yağışının düşük olması, bölgedeki tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşları endişelendiriyor.

Çimler yeşermeye başladı

Tatvanlı İshak Deli, "Bu sene uzmanlara göre El Nino soğukları bekleniyordu. Ancak çevremize baktığımızda kar yok, soğuk yok. Çimlerin yeşerdiğini görüyoruz" dedi. Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre, son 3 yılda yapılan ölçümlerde ocak aylarında en düşük kar yağışı 2023 yılında yaşandı. Ancak 2024 yılı Ocak ayında 111 santimetre kar yağışı ölçüldü.

2021 yılında ocak ayında yağan kar miktarı 338 santimetre, 2022 yılında 270 santimetre, 2023 yılında 84 santimetre olarak belirlenirken, 2024 yılı aynı ayda 111 santimetre kar yağışı ölçüldü.(İHA)