TATVAN'DA 2 KISIM KIŞLIK SEBZE VE MEYVE ALIMI TATVAN'DA 2 KISIM KIŞLIK SEBZE VE MEYVE ALIMI

Avrupa'nın seçkin destinasyonları arasında yer alarak "Mükemmeliyet Ödülü" kazanan Nemrut, beyaz gelinliğini giydi. İhlas Haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre;

Yaklaşık 30 santimetre karla kaplanan Nemrut Krater Gölü, yaz aylarında elle beslenen ayılarıyla tanınıyor ancak kışın gelen ziyaretçilerine farklı bir güzellik sunuyor. Bölgeye ulaşım zorlu olsa da, arazili araçlar ve kış lastiği takan cesur ziyaretçiler, karlı yolları aşarak Nemrut'ta piknik yapma keyfini yaşıyor.

Zirveye çıkma çabası içinde olan araçlar, bölgeye gelen diğer vatandaşlar tarafından yardım edilerek kurtarılırken, kar altındaki bu doğa harikası yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Arazinin zorlu olmasına rağmen Nemrut'u tercih eden ziyaretçiler, semaver çayı ve mangal keyfini yaşamaktan geri durmuyorlar.

karla-kapli-nemrut-krater-golunun-kisin-masalsi-guzelligi-2.jpg

Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, Nemrut'un güzelliklerini paylaşırken, ziyaretçilere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Önen, "Bu bölge güzel bir yer olmasına rağmen tehlikesi de var. Kar yağınca yollar kapanabiliyor. Bizler buraya gelince yolda kalan vatandaşları gördük. Yine de bölgeye gelen vatandaşların dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.

Ziyaretçiler ise Nemrut'un doğal ve kaliteli bir yer olduğunu belirterek, "Bu zamanda bile buraya çıkarak piknik yapıp zevk alıyoruz. Bu bölgenin kıymeti bilinmelidir. Buranın ulaşımı yakın, iletişimi kolay. Sevdiklerimiz yanımızda" ifadelerini kullandılar.

karla-kapli-nemrut-krater-golunun-kisin-masalsi-guzelligi-1.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)