Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı enflasyon rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda bir önceki aya göre %3,28 artarak yükseldi. Ayrıca, bir önceki yılın Aralık ayına göre enflasyon %60,09, bir önceki yılın aynı ayına göre %61,98 ve on iki aylık ortalamalara göre %53,40 olarak kaydedildi.

En Düşük Artış Konutta: %37,54, En Yüksek Artış Lokanta ve Otellerde: %92,86

En az artış gösteren ana harcama gruplarına bakıldığında, bir önceki yılın aynı ayına göre en düşük artış %37,54 ile konutta gerçekleşti. En yüksek artış ise %92,86 ile lokanta ve otellerde kaydedildi.

Kasımda bir önceki aya göre en düşük artış gösteren ana grup ise %-0,31 ile giyim ve ayakkabı oldu. Diğer yandan, aynı dönemde en yüksek artış %11,17 ile konut harcamalarında gerçekleşti.

Bakan Şimşek: "2024 yılında 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz" Bakan Şimşek: "2024 yılında 3 büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz"

Açıklanan veriler, ekonomideki fiyat artışlarını ve enflasyonun seyrini göstermesi bakımından önem taşıyor. İlgili makroekonomik göstergeler, ekonomi aktörleri ve hükümet politikaları açısından dikkatle takip ediliyor.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)