Bölge

Kaybolan Rojin İçin 9 Gündür Umutlu Bekleyiş Sürüyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde 9 gün önce kaybolan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’i bulmak için arama çalışmaları devam ediyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 9 gün önce yurtta yemek yedikten sonra "sahile gideceğim" diyerek dışarı çıktı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Genç kızın en son cep telefonunun sahilde bulunduğu öğrenildi.

Rojin’i bulmak için arama çalışmaları 9. gününde de devam ediyor. Aile, kızlarından sevindirici bir haber bekleyerek umutlu bir şekilde bekliyor. Arama kurtarma ekipleri, Rojin’in izini sürmek amacıyla geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Çalışmalarda helikopter, sahil güvenlik, polis botları, AFAD ve gönüllü arama kurtarma ekipleri olmak üzere 100'ün üzerinde personel yer alıyor. Özel ekipler, hem Van Gölü'nde hem de kampüs sahilinde detaylı arama kurtarma çalışmaları gerçekleştiriyor. Ayrıca, polis atlı birlikleri ve özel arama kurtarma köpekleri de Rojin’e ait izleri bulmak için sahada görev alıyor.