Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Birinci Sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 8 gün önce yurtta yemek yedikten sonra "sahile gideceğim" diyerek dışarı çıkmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Rojin’in en son sahile gittiği belirtilirken, cep telefonunun plajda bulunduğu öğrenildi.

Van'da Kaybolan Rojin, Termal Kameralar Ile Araştırılıyor 4

Rojin'in ailesi, kızlarından gelecek sevindirici bir haberi beklerken endişeleri de giderek artıyor. Arama kurtarma çalışmaları 8. günde de devam etti. Rojin'in izini bulmak amacıyla geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Kamyonet ve Minibüs Kafa Kafaya Çarpışınca Alev Aldılar: 2'si Çocuk, 11 Yaralı Kamyonet ve Minibüs Kafa Kafaya Çarpışınca Alev Aldılar: 2'si Çocuk, 11 Yaralı

Van'da Kaybolan Rojin, Termal Kameralar Ile Araştırılıyor 1

Arama çalışmalarına helikopterler, sahil güvenlik botları, polis ekipleri, AFAD ve gönüllü arama kurtarma gruplarının bulunduğu 100'ün üzerinde ekip katılıyor. Özel ekipler, hem Van Gölü'nde hem de üniversite kampüsünün sahil boyunca arama yapıyor.

Van'da Kaybolan Rojin, Termal Kameralar Ile Araştırılıyor 6

Ayrıca, polis atlı birlikleri ve özel arama kurtarma köpekleri de çalışmalara dahil olmuş durumda.

Van'da Kaybolan Rojin, Termal Kameralar Ile Araştırılıyor 3

Gönüllü ekipler, termal kameralı dron kullanarak havadan arama operasyonlarına destek veriyor.

Van'da Kaybolan Rojin, Termal Kameralar Ile Araştırılıyor 7Van'da Kaybolan Rojin, Termal Kameralar Ile Araştırılıyor 5Van'da Kaybolan Rojin, Termal Kameralar Ile AraştırılıyorVan'da Kaybolan Rojin, Termal Kameralar Ile Araştırılıyor 2Van'da Kaybolan Rojin, Termal Kameralar Ile Araştırılıyor 4

Kaynak: İHA