Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın arama çalışmaları 15. gününde de sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve "kasten öldürme" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla tutuklanan amca Salim Güran’ın ifadesi ortaya çıktı.

Son Dakika Gelismesi Kayip Narin Guranin Amcasi Sg Tutuklandi Npsj Cover

Kızım Beni Arayıp Narin'in Kaybolduğunu Söyleyince Ben Hep Olay Yerindeydim

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amca Güran’ın tedbir amaçlı tutuklandığını açıklamıştı. Güran’ın savcılık ve sorgu hakimliğindeki ifadesinde, kayıp Narin’in arama çalışmalarına katıldığını ve Narin’i aracıyla görmediğini belirtti. Güran, ifadesinde şu detayları verdi:

Tartıştığı Kadını Silahla Vurup Yaraladıktan Sonra İntihara Kalkıştı Tartıştığı Kadını Silahla Vurup Yaraladıktan Sonra İntihara Kalkıştı

“Saat 20.00 civarı kızım beni telefonla arayıp Narin’in kaybolduğunu söyledi. Jandarma komutanını arayıp haber verdim. Sabaha kadar aradık, gözaltına alındığım güne kadar da arama faaliyetlerine katıldım. Ben Narin’in aracıma bindiğini görmedim ama aracımın kapıları hep açıktır. Ailede herkes o araca biner. Narin bu araca benimle beraber hiçbir şekilde binmedi. Olay akşamı kardeşim Arif’in ahırında 380 adet mermi yakalanınca, olay günü yaptığım arama kayıtlarını sildim. Kardeşim Arif ile aramızda bir husumet yoktur. Arif’e ‘sana öyle bir acı yaşatacağım, ömür boyu unutmayacaksın’ şeklinde bir söz söylemedim.”

269890

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor ve Narin Güran’ın bulunması için arama çalışmaları sürdürülüyor.

Muhabir: Mehtap Çelebi