Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde, 21 Ağustos'ta Kur'an kursu çıkışında kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları 7. gününde sürüyor. Narin Güran, o günden bu yana kendisinden haber alınamıyor.

Arama Çalışmalarına Çok Sayıda Ekip ve Helikopter Destek Verildi

Arama çalışmalarına AFAD, JAK, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma, sağlık, jandarma, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve koku alma köpekleri katıldı. Ayrıca, bölgedeki aramalara helikopterle havadan destek verildi. Mahalleye giriş ve çıkış yapan yaklaşık 12 bin 500 araç ile 11 bin dönümden fazla alan tarandı.

Kaybolan Narini Arama Calismalari 7Nci Gununde A06B70Ac

Narin'in kaybolmadan önceki görüntülerinde saat 15.15'te dört arkadaşıyla yürüdüğü ve sonra tepe yolundan evine doğru gittiği görülüyor. Bu doğrultuda yapılan çalışmalarda, belirtilen patika yolunun yaklaşık 50 metre ilerisindeki tepede kan lekeleri tespit edildi. Ancak yapılan incelemelerde kanın Narin'e ait olmadığı, mahalledeki bir çocuğun burnunun kanamasından kaynaklandığı belirlendi.

Kaybolan Narini Arama Calismalari 7Nci Gununde 8D7E423A

Aramalar sırasında 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve Narin’in son görüldüğü yerde pedagog eşliğinde arkadaşlarıyla canlandırma yapıldı. Bu canlandırmanın ardından, Narin’in ailesinin evinin de bulunduğu 18 ev, metruk yapılar ve samanlıklar yeniden tarandı.

Saman yığınlarında yapılan aramalarda, yer altı görüntüleme cihazları ve lazer kullanılarak detaylı inceleme yapıldı ancak Narin’e ait herhangi bir iz bulunamadı. Arama çalışmaları devam ediyor.

3 Bin Kök Kenevir ve 21 Kilo Esrar Ele Geçirildi 3 Bin Kök Kenevir ve 21 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Kaybolan Narini Arama Calismalari 7Nci Gununde 936Fced3

Kaynak: İLKHA