Bölge

Kayıp Rojin Kabaiş 16 Gündür Aranıyor: Van Gölü Etrafında Başörtüsü Bulundu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş, 16 gündür kayıp. Aile, yetkililer ve arama ekipleri arama çalışmalarına devam ediyor.

Loading...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencisi Rojin Kabaiş, 25 Eylül’de yurt kayıt işleminden sonra Van’a gelerek yurda yerleştikten iki gün sonra, 27 Eylül’de ortadan kayboldu. 21 yaşındaki Kabaiş, yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde eşofmanlarıyla turnikeden geçtiği ve telefonla ilgilendiği görülüyor.

Rojin Kabaiş’i bulmak için sürdürülen arama çalışmaları, Van Gölü kıyısında başörtüsü de bulunan genç kız için 16 gündür aralıksız devam ediyor. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, İtfaiye ve Kızılay gibi kuruluşlar, dalgıçlar, arama köpekleri, drone ve helikopter gibi çeşitli ekipmanlarla göl ve kara alanında kapsamlı bir arama yürütüyor.

Ayrıca bölgedeki müştemilat, metruk alanlar, sazlık ve logar alanları da tek tek kontrol ediliyor.

Rojin’in ailesi, baba Nizamettin ve anne Aygül Kabaiş, arama çalışmaları ile yakından ilgileniyor ve yetkililerle iletişim halindeler. Bugün de arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.