Mardin'in Derik ilçesinde, 20 Ağustos 2022 tarihinde meydana gelen iki TIR kazasında hayatını kaybeden 21 kişi için mevlit programı düzenlendi. İlk kaza, Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun yakınında, Yunus Şataflı yönetimindeki gübre taşıyan TIR'ın iki araca ve yayalara çarpıp devrilmesiyle meydana geldi. Bu kazada, marketten çikolata alıp evlerine dönen Şervan (6) ve Mihriban Tanrısever (11) ile İbrahim Halil Has (80) ve İnan Berk (35) yaşamını yitirdi. Kaza yerine sevk edilen ekipler, kazadan 33 dakika sonra yine gübre yüklü bir TIR'ın kalabalığa daldığını ve çok sayıda kişiyi ezdiğini bildirdi.

2 Ayrı Trafik Kazasında 3 Kişi Yaralandı 2 Ayrı Trafik Kazasında 3 Kişi Yaralandı

Bu ikinci kazada, olay yerine müdahale eden polis memuru Yahya Ergin (33) şehit olurken, 13 kişi daha hayatını kaybetti. Kazalarda toplamda 26 kişi yaralandı ve 11 araç ile 3 iş yerinde büyük hasar meydana geldi. Gözaltına alınan TIR şoförlerinden Umut Gündüz ve Yunus Şataflı, duruşmalarında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Kazanın yıl dönümünde Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Camii'nde düzenlenen mevlit programına İlçe Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, İlçe Emniyet Müdürü Osman Yılmaz, Mazıdağı İlçe Müftüsü Mustafa Tunç, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, dualarla sona erdi. Katılımcılara lokum ve su ikram edildi.

Derikte Olen 21 Kisi Icin Mevlit Okutuldu Bu Kara Gunu Unutturmayacagiz

Hayatını kaybeden Avukat Baran Açan’ın babası Ramazan Açan, Derik’in matem günü yaşadığını belirterek, ”Oğlum 3 yıllık avukattı. İlk kazanın oluşunda yardım etmek için Derik’in hepsi oraya yardıma koştular ama maalesef 2’nci TIR’ın gelişi… Orada ihmaller mevcut, tabii adalet, hak, hukuk önünde sonuna kadar savunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza bu konuda gerekenleri iletmiştik. İnşallah bu kazada vefat eden bütün kardeşlerimiz için adalet bir gün tecelli olacaktır diye temenni ediyorum. Allah razı olsun, Kaymakam bey yeni gelmesine rağmen vefat edenlerin bütün ailelerini ziyaret ederek, acılarını paylaştı. Bütün aileler birbirlerine akraba oldukları için Derik’in matemidir bugün. Derik’in matemi olarak anıyoruz. Üzgünüz, kesinlikle bu kara günü unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi. Açan, Kaymakam Bayraklı'nın vefat edenlerin ailelerini ziyaret ederek acılarını paylaştığı için teşekkür etti.

Kaynak: DHA