Ekonomi

Kendi evini yap, devlet desteğini kap: Prefabrik ev yapmak isteyenlere, 200 bin TL destek verilecek

Ev sahibi olmak, pek çok kişinin hayallerini süslüyor. Devlet, bu hayalin gerçekleşmesini kolaylaştıracak bir adım attı. Prefabrik ev yapmak isteyenlere 200 bin TL verilecek. İşte detaylar…

Ev sahibi olmak, son zamanlarda bir hayli zorlaştı. Artan fiyatlar, kredi konusunda uygulanan sınırlamalar, süreci daha zor hale getirdi. Devlet piyasada yaşanan durgunluğa çare bulmak, ev sahibi olma noktasında gereken desteği sağlamak için kolları sıvadı.

Özellikle ev yapmak isteyenler, verilen destek karşısında bir hayli mutlu olacak. Prefabrik ev yapanlara 200 bin TL tutarında destek sağlanacak. Bu destekten kimlerin yararlanacağı belli oldu. Gerekli şartları sağlayanlar, daha az ödeme yaparak evlerine kavuşacak.

PREFABRİK EV YAPMAK İSTEYENLERE DESTEK VERİLECEK

Prefabrik ev yapmak isteyenler için verilecek destek tutarı 200 bin TL olarak açıklandı. Bu olanaktan yararlanmak isteyenlerin sağlaması gereken bazı koşullar var. 200 bin TL tutarındaki desteğin dar gelirlilere yönelik olacağı belirtildi.

Hane içi gelir de başvuru sürecinde önemli detaylardan biridir. Gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartlar arasında yer alır. Başvuru sırasında gelir durumu belirtilmelidir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanların başvuruları iptal edilir.

Engelliler, emekliler, tek yaşayan kişiler için daha esnek şartlar uygulanır. Destek miktarı, prefabrik evin özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösterir.

BAŞVURULAR, AİLE BAKANLIĞINA YAPILACAK

Yapılan açıklamaya göre başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yapılacağı ifade edildi. Dar gelirli olma kriterini ve diğer kriterleri sağlayanlar, başvuru yapabilecek. Başvuru yapmak isteyen kişilerin arsanın da sahibi olması şarttır.

Sunulacak destek sayesinde pek çok kişi, evini kolay bir şekilde yaptıracak. Prefabrik ev desteği, özellikle hali hazırda ev sahibi olanların işini kolaylaştıracak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, bu destek ile ilgili detayları ilerleyen günlerde açıklaması bekleniyor.

Prefabrik ev desteğinden yararlanmak isteyenlerin, evin yapım aşamasındaki diğer masrafları karşılayabilmesi gerekir. Bunun için bankaların sunduğu desteklerden yararlanılabilir. Devlet destekli konut kredileri, bu anlamda değerlendirilebilir. Prefabrik ev yaparken arsanın mevcut koşulları, yasal olarak ev yapımına uygunluğu da önemlidir.

Kaynak: Haber Merkezi