Kesilmek Üzere Alınan Horoz, "Anne" Diye Bağırınca Canını Kurtardı

Elazığ'da bir horoz, sahibi tarafından kesilmek üzere alındıktan sonra beklenmedik bir şekilde 'Anne' diye bağırınca sahibi şaşkınlık yaşadı. Horozun bağırması, kesim için götürülen hayvanın kaderini değiştirdi

Elazığ'ın Akçakiraz beldesinde yaşanan ilginç bir olay gündeme bomba gibi düştü. Bir horoz, sahibi tarafından kesilmek üzere kümesten alındıktan sonra aniden 'Anne' diye bağırmaya başladı.

Horozun sahibi kesmekten vazgeçti

Bu beklenmedik tepki karşısında şaşkına dönen sahibi, hayvanı kesmek için götürdüğünde horozun aynı şekilde bağırmasının ardından kesmekten vazgeçti. İş yerindeki arkadaşlarının da horoz eti istemesi üzerine tekrar horozu kesmek isteyen sahibi, horozun aynı tepkiyi göstermesiyle bir kez daha karşılaşınca hayvanı bıraktı.

Olayın şaşkınlığını ve ilginçliğini paylaşmak için anları kayda alan hayvan yetiştiricisi Abdulhamit Barçadurmuş, ''Kimse bana inanmıyordu bakın horoz ne diyor'' diyerek o anları kayda aldı.

3 Defa Anne diye Bağırdı

Kendi arazisinde hayvan beslediğini belirten Abdulhamit Barçadurmuş, “Tavuklarım ve birkaç tane horozum var. Merkeze bağlı Akçakiraz beldesinde ikamet ediyorum. Horozu daha önce de kesmeye kalkıştığım zaman ‘Anne’ diye feryat edince kesmekten vazgeçtim. Yeniden kesmeye karar verdim çünkü benden iş yerindeki arkadaşlarım horoz eti istiyordu. Horozun o şekilde ötmesini görünce bir gariplik var dedim. 3’üncü defa da kesmeye yeltendim fakat yine anne diye feryat etti. Öyle olunca duygulandım ve kesmekten vazgeçtim. Horozu artık kesmeyeceğim. Çünkü anne diye feryat eden bir hayvanı kesmek güzel olmaz. Horozu kesmem ama satışını yaparım. Sosyal medyada gören birisi bana fiyat verdi fakat rakam olarak düşük olduğu için anlaşamadık. Güzel bir fiyat alırsam horozu kesmek yerine satarım'' dedi.(İHA)