İlk turda ağır bir mağlubiyet alan Kılıçdaroğlu, HÜDA PAR'a yönelik eleştirilerinin yanı sıra milliyetçileri de hedef göstererek ikinci turda milliyetçi oyları almayı amaçlıyor.

Yumurta yemekten vazgeçemeyenler için kötü haber! Kalp rahatsızlığınızın sebebi yumurta olabilir! Yumurta yemekten vazgeçemeyenler için kötü haber! Kalp rahatsızlığınızın sebebi yumurta olabilir!

CHP'nin liderliğinden milletvekillerine, il başkanlarından ilçe başkanlarına kadar verilen demeçlerin hepsi, milliyetçi kesimlerden oy alabilme hedefi doğrultusunda değiştirildi.

Özellikle Sinan Oğan'a gelen oyları kazanmak isteyen CHP lideri, bugün kameraların karşısına geçerek hedeflediği seçmen kitlesine uygun söylemler kullanarak milliyetçi oyları almaya çalışacağını söyledi.

İlk turda Kandil'in desteği ile HDP'yle birlikte hareket eden Kılıçdaroğlu, ikinci tur kampanyasında söylemlerini PKK karşıtı bir şekilde sürdürdü ve kendisi ile PKK'nın hiçbir zaman aynı masada oturmadığını vurguladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da Kılıçdaroğlu'nun milliyetçi saflardan oy alabilmesi için PKK karşıtı söylemler benimsedi. Kaftancıoğlu, "Abdullah Öcalan terör örgütünün kurucusudur. Şu anda cezasını çekiyordur. Biz terör örgütlerinin ismini dahi anmayız ki toplumda yayılmasın. Sinan Oğan'a oy veren milliyetçi vatandaşlar ikinci turda nerede duracağını bilecektir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kılıçdaroğlu, katıldığı bir parti merkezi toplantısında HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ı ziyaret etti ve sonuç olarak HDP kendisini destekleyeceğini açıkladı. Ancak Kılıçdaroğlu, her ne kadar PKK ile hiçbir zaman aynı masada oturmayacağını söylese de, HDP destekleri sonrasında PKK'lilerin serbest bırakılacağı iddiaları ortaya atıldı.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)