Kilis Cinayeti: Sanıklar Mahkemede Birbirini Suçluyor, Aile Adalet İstiyor

Kilis'te 9 yaşındaki Gina Mercimek'in öldürülerek su kuyusuna atılmasıyla ilgili olarak yargılanan 2 zanlı mahkemede birbirlerini suçladı. Aile ise en ağır cezayı talep ediyor.

Kilis Okçular Mahallesi'nde 4 Nisan 2023 tarihinde meydana gelen Gina Mercimek cinayetiyle ilgili olarak başlayan mahkemede, 2 zanlı ilk kez hakim karşısına çıktı. Kilis 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinsel istismar ve canavarca hisle insan öldürmek suçlarından yargılanan Azittin A. ve Hüseyin B., suçlamaları reddederek birbirlerini suçladı.

İfadelerinde Olayla İlgili Suçsuz Olduklarını İddia Ettiler

Sanık Hüseyin B., ifadesinde, "Benim bu olayla ilgim yok, olayı Azittin A. gerçekleştirdi. Beni de söylememem konusunda tehdit etti. Bu yüzden bende olayı kimseye anlatamadım’’ dedi. Diğer sanık Azittin A. ise, "Olay günü ben Hüseyin B.'nin evine hiç gitmedim. Hüseyin B., zaten evine kimseyi almaz. Ben sadece olaydan bir gün önce evine gittim. O gün de kapıda oturduk sabıkam olduğu için Hüseyin B., olayı benim üzerime atmak istiyor’’ şeklinde savunma yaptı.

Gina Mercimek'in ailesi ise sanıkların en ağır cezayı almasını talep etti. Duruşma, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek 19 Ocak tarihine ertelendi.

Duruşmaya çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve avukatların yanı sıra Gina'nın ailesi ve vatandaşlar da katıldı. Aile, adalete güvenerek olayın aydınlatılmasını ve en ağır cezanın verilmesini bekliyor. (İHA)