Mardin’in Artuklu ilçesinde, Nuhoğlu Kireç Fabrikası'ndan çıkan duman ve tozdan etkilenen İstasyon Mahallesi sakinleri, yıllardır süregelen sorunlarına dikkat çekmek amacıyla fabrikanın kapısında protesto düzenledi. Eyleme katılan vatandaşlar, yetkili kurumlara yaptıkları şikayetlere rağmen herhangi bir olumlu sonuç alamadıklarını belirtti.

SON DAKİKA: Malatya'da Bir Deprem Daha Meydana Geldi SON DAKİKA: Malatya'da Bir Deprem Daha Meydana Geldi

Mardinde Yillardir Kirec Fabrikasindan Cikan Dumandan Rahatsiz Olan Halk Eylem Yapti 5F7954B3

Protestocular, fabrikanın sahibiyle yapılan görüşmede sorunun 15 gün içinde çözüleceği ve filtre sisteminin devreye gireceği bilgisine ulaştıklarını aktardı. Mahalle sakinlerinden biri, "Yıllardan beri kireç fabrikasından gelen egzoz dumanına benzer dumanı biz İstasyon halkını bezdirdi. Bu sorunu Büyükşehir Belediye Başkanına işletmenize rağmen bu konunun yetkisi dışında olduğunu Çevre Şehircilik Bakanlığı’na ait olduğunu belirtti. Bununla birlikte birçok yetkili kurumlara şikayette bulunmanıza rağmen net bir sonuç alamadık. Dolayısıyla istasyon halkı ile beraber fabrikanın kapısında toplanarak ciddi bir adımın atılması için bir olduk. Şakir Nuhoğlu ile yani fabrikanın sahibiyle konuştuğumuz neticesinde 15 gün sonra bu konunun çözüme kavuşacağını, filtre sisteminin devreye gireceğini belirtti." dedi.

Mardinde Yillardir Kirec Fabrikasindan Cikan Dumandan Rahatsiz Olan Halk Eylem Yapti D7Ce3C11

Eylem, protestocuların olaysız bir şekilde dağılıp taleplerinin dikkate alınmasını beklemeleriyle sona erdi. Mahalle sakinleri, fabrikanın çevreye olan olumsuz etkilerinin giderilmesi amacıyla gerekli adımların bir an önce atılmasını talep etti.

Mardinde Yillardir Kirec Fabrikasindan Cikan Dumandan Rahatsiz Olan Halk Eylem Yapti Bfa2061F

Kaynak: İLKHA