Kentte 100’ün üzerinde noktada 15 günlük eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve ilk kez namazla tanışan küçük kız ve erkek çocuklar, aileleri ve hocalarıyla birlikte programın düzenlendiği alana yürüdü.

Batman'da Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Yapıldı 4

Yürüyüş esnasında "Ezan çağrıların en güzelidir", "Kıl beni ey namaz" "Gazze'in çocuklarına selam oldun", "Bu nesil Kudüs'ü kurtaracak" pankartları taşıyan çocuklar sık sık "Namaz Dinin Direğidir", Namaz cennetin anahtarıdır", sloganları atıldı.

Batman'da Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Yapıldı 4

Esentepe Necat Nasıroğlu Külliye Camii'nde düzenlenen programın final etkinliğine; HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, STK temsilcileri, namaz öğrenen çocuklar ve aileleri katıldı. İki haftalık "Hayat Namazla Güzeldir" eitimini tamalayan çocuklar ise programı çok verilmi bulduıkları ve sene de bir yılan programın birkaç defa deaha yapılmasını isteyerek duygularını paylaştı.

Batman'da Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Yapıldı 3

Ramanlı, programda namaz eğitimini başarıyla tamamlayan çocuklara hediyelerini takdim ederek namazın önemine dair çocuklara tavsiyelerde bulundu. 

Sunuculuğunu Halit Coşkun'un yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Batman'da Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Yapıldı 8

Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı

Programda bir konuşma yapan İTTİHAD-UL ULEMA Üyesi Molla Nezir Özdemir, Kur'an'ı Kerim'de ve Hadis-i Şerifler ışığında namazın önemine değindi.

"Kıyamet günü bir Müslümana ilk sorulacak soru namazdır"

Batman'da Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Yapıldı 2

Nimet'in şükür gerektirdiği gibi, şükrün de en güzelinin namaz olduğunun altını çizen Özdemir, 'Namaz dinin direğidir' hadisini hepimiz biliyoruz. Lokman Suresi’nde geçen 'Bana ve anne babana şükret' ayeti hakkında müfessirlerden bazıları Allah'a şükrün 5 vakit namaz olduğu söylemişlerdir. Yine Kıyamet günü bir Müslümana ilk sorulacak soru namazıdır. Peygamber Efendimiz, bu haberi bize vererek 'Namaz hesabı kolay geçenin diğer hesapları da kolay geçer' buyurmuştur." dedi.

Batman'da Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Yapıldı 7

Kur’an-ı Kerim’de namaz hakkında cehennem ateşine karşı kalkan ve cehennemden kurtulma vesilesi olarak bahsedildiğini hatırlatan Özdemir, "Kur'an'da güzel örnek gösterilen Hazreti İbrahim’in duası, bizim baş tacı edeceğimiz bir ayettir" dedi.

"Namazın terki, cehennem ateşine atlamaktır"

Batman'da Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Yapıldı 6

Özdemir, "Beni ve soyumdan gelenleri namazı ikame edenlerden eyle' ayeti kerimeyi hayatımızda hakkıyla tatbik etsek, işte namaz o zaman cehennemden kurtulma vesilesi olacak Allah’ın izniyle. Yine başka bir ayete geçen 'Sizi bu cehennem ateşine koyan şey nedir? Onlar da şöyle cevap verirler: Biz namaz kılanlardan değildik' ifadelerinden de anlayacağımız gibi namazın terki, cehennem ateşine atlamaktır. Bu vesileyle ailelerimize ve çocuklarımıza tavsiyemiz, namazı bir hayat nizamı bilmek ve bu bereketli ibadeti günün her anında hatırımızda tutmaktır. Rabbim bu programa katılan çocuklarımızdan, anne babalarından ve programda emeği geçen hocalarımızdan razı olsun." şeklinde konuştu.

Batman'da Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Yapıldı 5

Konuşmanın ardından, çocuklar ilahi, şiir okuyup namazın önemini anlatan bir tiyatro düzenledikten sonra namaz eğitimini tamamlayan çocuklar, cemaatle 2 rekât şükür namazı kılıp, belgeleri verildi.

Program, yapılan dua ile son buldu.

Batman'da Hayat Namazla Güzeldir Etkinliği Yapıldı 9

Kaynak: İLKHA