Pamuk hasadının 2024 itibarıyla başladığını aktaran Kağba, pamuğun hem gıda hem de tekstil, hayvansal yem ve kozmetik ürünleri gibi birçok alanda kullanıldığını ve ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu ifade etti.

"Verimlilikte Türkiye'de Birinci Sıradayız"

Kağba, Batman'da ekilen pamuğun Ege tipi beyaz pamuk olarak, yüksek kalitede üretildiğini söyledi. "Batman'da yaklaşık 10 bin dekar alanda pamuk ekimi yapılmakta. Verimlilik açısından Türkiye'de ilk sıradayız ve dekardan ortalama 580 ila 640 kilogram arasında verim alıyoruz." diye konuştu.

Makas Atan Sürücü Aydınlatma Direğini Devirerek İki Araca Zarar Verdi Makas Atan Sürücü Aydınlatma Direğini Devirerek İki Araca Zarar Verdi

Batmanda Pamuk Hasadina Baslandi Bae37Bd7 (1)

Pamuk Ekiminde Artış Devam Ediyor

Kağba, her yıl pamuk ekim alanlarında artış yaşandığını belirterek, "Çukobirlik olarak pamuk hasadına başladığımızda, ön alım fiyatını 24 lira olarak belirlemiştik. Ancak çiftçinin yüzünü güldürecek bir adım atarak bu fiyatı 26 liraya yükselttik. Batman’da pamuk ekiliş alanı geçen yıla göre yüzde 35 artmış durumda ve bu artışın devam etmesi bekleniyor." dedi.

Çiftçilere Destek Talebi

Kağba, çiftçilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, "Devletten beklentimiz, pamuk destekleme ücretini 3 liraya çıkarması. Böylece çiftçilerimizin mağduriyeti bir nebze de olsa giderilecektir. Çiftçilerimizin güçlenmesi ve organik pamuk üretimine geçiş yapabilmeleri için daha fazla destek sağlanmasını talep ediyoruz. 2024 yılı hasadının tüm çiftçilerimiz için verimli ve bereketli olmasını diliyoruz." açıklamasında bulundu.

Batmanda Pamuk Hasadina Baslandi 9E401748

Batmanda Pamuk Hasadina Baslandi 59898A18

Kaynak: İLKHA