Bölge

Komşu İlde Tonlarca Sahte Temizlik Ürünü Ele Geçirildi

Batman'da bir imalathane ve depoda gerçekleştirilen operasyonda tonlarca sahte temizlik malzemesi ele geçirildi, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Batman'da, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda birçok sahte temizlik malzemesi ele geçirildi. Bayındır Mahallesi'nde bulunan bir imalathane ve depoda yapılan aramada, toplamda yaklaşık 1 milyon 350 bin TL değerinde sahte ürün ve malzeme bulundu.

Operasyon kapsamında ele geçirilenler arasında 7 bin kilogram asit, 7 bin kilogram sodyum laurik eter sülfat, 1,275 ton nitrik asit, toplam 3 bin 500 litre sahte temizlik ürünü içeren 846 bidon, ayrıca 329 sahte etiket ve hologram yer aldı.

Ruhsatsız olarak işletilen imalathane ile ilgili olarak Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından idari işlem başlatılırken, gözaltına alınan A.Y., A.D., F.P. ve M.E.K. hakkında adli işlem yapılacağı bildirildi.

Bu operasyon, özellikle sağlık açısından tehlike oluşturabilecek sahte ürünlerin piyasadan kaldırılması ve güvenliğin sağlanması amacıyla gerçekleştirildi. Yetkililer, benzer operasyonların devam edeceğini duyurdu.