Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde, Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kaza sonucunda 5 çocuk hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı.

3 Bin Kök Kenevir ve 21 Kilo Esrar Ele Geçirildi 3 Bin Kök Kenevir ve 21 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Kaza Sonrası 2 Çocuk Olay Yerinde, 3 Çocuk Hastanede Hayatını Kaybett

Edinilen bilgilere göre, otomobil sürücüsü bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırımdaki yayalara çarptıktan sonra park halindeki 2 araca da çarptı. Olay yerinde yapılan ilk müdahalede, 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı belirlendi. Yaralılar, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan 3 çocuktan da kurtarılamayarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Aa Picture 20240801 35294785

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasim Gulpinar ve Vali Hasan Şıldak, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Şıldak, kazanın ayrıntılarını gazetecilere şu şekilde aktardı:

"Kaza, seyir halindeki bir aracın, bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkıp yolun kenarındaki yaya vatandaşlarımıza ve park halindeki 2 araca çarpması suretiyle meydana geldi. Maalesef 5 vatandaşımızı kazada kaybetmiş bulunuyoruz ve ne yazık ki bunlar çocuk yaştaki vatandaşlarımız. Yaş tespitleri yapılacak. 2 çocuğumuz olay yerinde, 3 çocuğumuzu da hastanede tedavi esnasında kaybettik. 2'si çocuk 3 vatandaşımız da yaralı. Bu yaralılardan birinin daha durumu ağır. Tedavileri sürüyor. Yol ise trafiğe kapalı. Ekiplerimiz olayın oluş sebebini ve sorumluları belirleyecek."

Sanliurfa Kazaaa 2262907

Kazanın ardından, hayatını kaybeden çocuklar için başsağlığı dileklerini ileten Vali Şıldak, yaralılara da acil şifalar diledi. Ayrıca, tüm sürücülere trafikte dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu.

Aa Picture 20240801 35294767

Kaynak: AA