Kosova'da, 2010 genel seçimlerinde meydana gelen birçok usulsüzlüğün ardından seçim reformu çalışmaları başlatıldı. Sonucunda "genel seçimler yasa tasarısı" kabul edildi.

Başbakan Albin Kurti, yasa taslağı için yerel ve uluslararası kurumlara teşekkür etti. Yurt dışında oy kullanma yöntemi, oy kullanma hakkı ve belirlenen kontenjandan daha fazla sayıda kadın milletvekili için yer açan partilere ek mali destek sağlama gibi en önemli hususlarda düzenleme sağlandı.

Muhalefetteki Kosova Demokrat Partisinin (PDK) milletvekili ve seçim reformu komisyonu başkanı Abelard Tahiri, bu yasa tasarısının diasporanın daha kolay oy kullanma imkanlarını sağlayacağını söyledi.

Milletvekili adaylarının oyları belediye sayım merkezlerinde sayılacak ve sayım işlemleri sırasında medya temsilcilerinin ve adayların gözlemci olarak hazır bulunmaları mümkün olacak.

Yasa tasarısı ayrıca seçmenlere, daha fazla milletvekili adayı için oy kullanma imkanı tanıdı.

Erdoğan: "Cumhur İttifakı'nın Fırsat Penceresi Kişisel Hesaplara Kurban Edilmemeli" Erdoğan: "Cumhur İttifakı'nın Fırsat Penceresi Kişisel Hesaplara Kurban Edilmemeli"

(İLKHA)

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)