Bölge

"Kudüs Evi" Minyatürü Halkın Ziyaretine Açıldı

Mardin'in Artuklu ilçesinde kurulan "Kudüs Evi" minyatürü, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla ziyaretçilere açıldı.

Mardin'in Artuklu ilçesinde, Kudüs Platformu tarafından "Kudüs Evi" minyatürü halkın ziyaretine sunuldu. Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Mardin Kudüs Platformu'nun, işgal rejiminin Filistin'de uyguladığı zulmü ve özellikle Gazze'ye yönelik saldırıları hatırlatmak amacıyla bu minyatürü hazırladığı belirtildi.

Kudüs Platformu Başkanı Nurettin Kasap, yapılan açıklamada, "Kudüs Evi" minyatürünün 15 Temmuz Parkı'nda ziyarete açıldığını ve bu projeyle Mardin halkının dikkatini işgalin vahşetine çekmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Kasap, “Malumunuz olduğu üzere 7 Ekim'den beri katil israil, Filistin'de ve özellikle Gazze'de masum Filistinli kardeşlerimizi hunharca ve vahşice katlediyor. Katil israi,l Filistinli kardeşlerimize karşı soykırım suçu işliyor. Ne hazin ki bütün Müslüman âlemi bunu görmezden geliyor. Bizler işin gerçeği bu konuda sınıfta kaldık. İsrail’i durduracak bir beceriyi gösteremedik. Mardin olarak o günden beri bu zulme sessiz kalmamak adına bir şeyler yapma gayreti içine girerek, acilen Mardin STK Kudüs Platformunu kurduk. Filistin’de yapılan vahşeti duyurmak ve farkındalık oluşturmak adına birçok faaliyette bulunduk.

Ribat çadırında kermesler, seminerler, sunumlar ve dua programları, yürüyüş etkinlikleri, boykot broşürü dağıtımı ve en son olarak uzun süredir hayalini kurduğumuz ve özlemini çektiğimiz Kudüs Evini tamamlayarak, Mardin halkının ziyaretine açtık. Bundan sonra da yapılacak olan tüm çalışmalarda 'unutma ve unutturma' şiarıyla her daim Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu yaptığımız çalışmada Kudüs bilincinin oluşmasını amaçladık. Bu sembol minyatür, kalıcı olacak. Bununla beraber Kudüs Evin’de çeşitli etkinliklere de yer verilecek inşallah. Minyatür Kudüs Evi’ni açtıktan sonra ilgi yavaş yavaş oluşmaya başlıyor. Birçok insanın Kudüs ve Mescid-i Aksa merakları var. Toplum içerisinde çok hassas olan insanlar da var. Bu tür farkındalık çalışmalarını sürdüreceğiz. Minyatür ‘Kudüs Evin’e herkesi bekliyoruz.” söyledi.

Vatandaşlardan Mahmut Yiğit, “7 Ekim’den itibaren dünya tarihinin en büyük vahşetlerinden, insanlığın bugüne kadar kazandığı bütün değerlerin hepsini bir anda ayaklar altına alındığı bir vahşetle karşı karşıyayız. Mardin'de yapılan ‘Kudüs Evi’ de bu vahşeti göz önüne sermek için bir adımıdır.  Maalesef Filistin’de, Gazze’de büyük bir soykırım yaşanmaktadır. Bütün kurum, kuruluş, devlet liderleri ve STK’ların ve bütün diğer insanların şu anda intihandan geçirdiği bir süreci yaşıyoruz. Dolayısıyla hepimiz hem dünyada hem de öbür dünyada şu anda yaşanan soykırıma göre şahsiyetimizin vereceği bir bedel olacak. Bu konu herhangi bir devletin herhangi bir örgütün herhangi bir düşüncenin meselesi değildir. Bugün 20 bine yakın çocuk ve bebeğin katledilmesi bütün sözlerin bittiği yerdir.” ifadelerini kullandı.