Van'da 5 araç birbirine girdi. 2 yaralı Van'da 5 araç birbirine girdi. 2 yaralı

Kazakistan vatandaşı Yelena Polyanına, cami görevlisinin okuduğu Kur'an-ı Kerim'den etkilendi.Bunun üzerine Van'ın Tuşba İlçe Müftülüğü'n müslüman olmak için başvurdu. Tuşba İlçe Müftülüğüne başvurarak Müslümanlığını ilan eden Polyanına, İlçe Müftüsü Dr. Emrah Demirtaş tarafından İslam dininin temel esasları hakkında bilgilendirme yapıldı.Tuşba İlçe Müftülüğüne başvurarak Müslümanlığını ilan eden Polyanına, Şaban Kaplan ile nikah kıydı.

Haber Kapak Şablon 2024 07 10T200629.009

Kazakistanlı kadın Meryem Adını Aldı

Müftü Demirtaş, “Siz İslam dinini, hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Artık sizde dinimizin bir ferdi ve tüm Müslümanların kardeşisiniz. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bildirildiği ve Peygamber Efendimizin de müjdelediği üzere artık geçmişteki günahlarınız bağışlandı. Bugünden sonra hayatınızda yepyeni bir sayfa açmış olduğunuz” dedi.

Van'da yaşamını sürdürecek olan Yelena Polyanına, Müslüman olduktan sonra 'Meryem' ismini aldı. İhtida belgesini takdim eden Müftü Demirtaş, Polyanına ve Şaban Kaplan'a nikahlarını kıydı. Merasimde, İlçe Şube Müdürleri Şefik Genç ve Şefik Say ile din görevlileri de hazır bulundu.

Kaynak: İHA