Kur'an-ı Kerimin okunuşundan etkilenerek Müslüman olmak istediğini belirterek belirterek Bursa İl Müftülüğü'ne başvuruda bulundu ve "İhtida Merasimi" gerçekleştirildi.

Merasim, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Bursa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Köktaş tarafından İslam dini hakkında bilgiler verildi. Ardından Tatiana Üstüntaş, şahitler huzurunda Kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet Köktaş, merasim sonunda Tatiana Üstüntaş'a İhtida Belgesi ile birlikte Rusça meali Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Rusça yayınlanmış kitapları hediye etti.

Erdoğan, OVP Hakkında Açıklama Yaptı Erdoğan, OVP Hakkında Açıklama Yaptı

Haber Kapak Şablon 2024 07 11T163144.814

"Hayatınıza yepyeni bir sayfa açmış oldunuz"

İhtida Merasimi'nde bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Köktaş, "Siz, İslam dinini hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Artık siz de dinimizin bir ferdi ve tüm Müslümanların kardeşisiniz. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bildirildiği ve Peygamber Efendimizin de müjdelediği üzere artık geçmişteki bütün günahlarınız bağışlandı. Bu günden sonra hayatınıza yepyeni bir sayfa açmış oldunuz." diye konuştu. 

Kaynak: İLKHA