DEM Partili belediyelerin Diyarbakır'da Kur'an kurslarını kapatmaya yönelik müftülüklere yazı gönderdiği haberleri üzerine tepkiler dinmek bilmiyor. Diyarbakır'da farklı alanlarda hizmet yürüten sivil toplum kuruluşlarının ardından, kentin siyasi parti temsilcilerinden de tepkiler gelmeye devam ediyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR ve Saadet Partisi Diyarbakır il başkanları, haberlere yansıyan Kur'an kursu kapatma girişimlerinin yanlış bir adım olduğunu belirterek, bu tür hatalardan vazgeçilmesi yönünde çağrıda bulundular.

Haber Kapak Şablon 2024 07 10T184122.922

"Şayet böyle bir şey varsa derhal geri adım atılmalıdır"

Medrese ve Kur'an kurslarının toplumun değerleri ve medeniyeti olduğunu belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynulabidin Gülsever, "Halkımız bu konuda duyarlıdır. Herkesin bu kurumlara destek olması lazımken kapatmaya çalışılması büyük bir problemdir. Hangi bahaneyle buraları kapatmak istiyorlar, bilmiyoruz. Ancak CHP zihniyetinin ülkenin kuruluşu sırasında camilere Kur'an kurslarına düşmanlık etmesini taklit ediyorlarsa büyük bir hata yapıyorlar. CHP zihniyeti en fazla Kürtlerin medreselerine ve alimlerine zarar vermiş, şeyhlerini asmıştır. Bunu tüm halkımız biliyor." dedi.

Gülsever, "Şimdi kalkıp bunları taklit etmek, bunlarla aynı zihniyeti paylaşıp camilere ve Kur'an kurslarına düşmanlık etmek veya buraları kapatmak yanlıştır. Körle oturan şaşı kalkarmış. Bu şaşı zihniyetin böyle bir yanlış içinde olmamasını diliyoruz. Şayet böyle bir şey varsa derhal geri adım atılmalıdır. Halkın kültürüyle, diniyle, medeniyeti ve geçmişiyle oynamasınlar. Bunlar hassas konulardır. Belediyeler bir şeyler yapmak istiyorlarsa Diyarbakır'ın büyük sorunları var, bu sorunlarla uğraşsınlar. Tekrar uyarıyoruz, böyle bir adım atılmışsa derhal bu karardan geri dönülmelidir." ifadelerini kullandı.

O İlde Ekmeğe Zam Yapıldı O İlde Ekmeğe Zam Yapıldı

Haber Kapak Şablon 2024 07 10T184147.522

"Kur'an kurslarını kapatmak gibi bir adımın atılması doğru değildir"

Diyarbakır'ın tarih boyunca farklı dillerin, kültürlerin ve farklı inançların bir arada huzur ve barış içerisinde yaşadığı bir şehir olduğunu hatırlatan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin ise, günümüzde şehrin getirmiş olduğu çeşitli atmosferlerle karşı karşıya kalındığını ifade ederek bu tür durumların tarafların doğru-yanlış algısını etkilediğine dikkat çekti.

Konuşmasının devamında Ergin, şu ifadelere yer verdi:

"Kur'an kursları toplumumuzun önemsediği, olması gerektiğini düşündüğü kurslardır. Belediyeler toplumlara hizmet etme alanlarıdır, buralarda insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için adımlar atılır. Hangi parti olursa olsun burada insanların ideolojik yaklaşımları değil, hizmet yaklaşımıyla hareket edilmeli, insanlara karşı adaleti sağlayıcı adımlar atılmalıdır."

Ergin, "Kur'an kurslarını kapatmak gibi bir adımın atılması doğru değildir. İnsanlarımızın bu yöndeki taleplerinin oluşması halinde karşılanması gerekmektedir. Kur'an kurslarını kapatmak ve insanların inançlarını engelleyici adımlar atmakla toplum bir yere varamaz. İnsanlar bu durumdan rahatsız olurlar. İnsanlar arasındaki barışın ve adaletin tesis edilmesinin toplumun yararına daha fazla katkı sağlayacağı kanaatindeyim." şeklinde konuştu.

Kaynak: İLKHA