Kurbanlık hayvan sahipleri satışlardan memnun

Bingöl’deki hayvan pazarında kurbanlıkların büyük kısmı satılmış durumda... Hayvan sahipleri de satışlardan memnun kaldı.

Bingöl'deki hayvan pazarında kurbanlık satışları yoğun bir şekilde devam ediyor. Hayvan sahipleri, halkın kurban ibadetini gerçekleştirmesi için pazarda bekliyor.

Kurbanlık hayvanlar hakkında açıklamalarda bulunan hayvan sahiplerinden Burhan Abat, birçoğunun erken satıldığını ve küçükbaş hayvanlarda başlangıç fiyatının 3.500 TL olduğunu belirtti. Abat, büyükbaş hayvanlarda ise doğu ve batı bölgeleri arasında fiyatların uygun olduğunu ve Müslümanların uygun fiyatlarla kurban ibadetini rahatlıkla yerine getirebileceğini ifade etti.

Abat, kurbanlık seçimiyle ilgili detayları da paylaşarak, kurban alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi.

Hayvan pazarındaki satışlardan memnun olduğunu belirten Abat, "Durumlar iyi, satışlarımız oldukça iyi. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarımız mevcut. Milletimiz kurban bayramı için duyarlıdır. Hayvan alımı ve satışları iyi durumda. Fiyatlar 3.500 TL ile 5.500 TL arasında değişiyor. Fiyat, hayvana göre belirleniyor. Ekonomiye göre fiyatlar fazla pahalı değil. Büyükbaş hayvanlarda da 30 adet bulunuyor. Fiyatlar 40.000 TL'den başlayıp 55.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Hayvanlar genellikle 200-230 kilo arasında geliyor." şeklinde konuştu.

Abat, kurbanlık hayvan seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalara da değindi:

"Hayvan alırken kulağına dikkat etmek lazım. Sakat olmaması ve etli olması gerekiyor. Cılız hayvanlar tercih edilmiyor. Küçükbaş hayvanlarda, sırtına dokunarak etli olup olmadığı anlaşılıyor. Büyükbaş hayvanlarda ise dış görünüş önemli. Küçükbaş hayvanlarda, annesiyle aynı boyutta olan 6 aylık kuzular kurbanlık olabilir. Eğer cılızsa, bir yaşından küçükse kurbanlık olmaz. Büyükbaş hayvanlarda ise kurbanlık olabilmesi için en az 3 yaşında olması gerekiyor. Ayrıca hayvanın etli olması önemlidir."