ABD meteoroloji servisi NCEP (National Centers for Environmental Prediction) verilerine göre, dünya genelindeki sıcaklık rekorlarına yeni bir ekleme yapıldı. 3 Temmuz tarihinde küresel ortalama sıcaklık 17,01 derece olarak ölçüldü ve bu, tarihin en yüksek sıcaklık değeri olarak kayıtlara geçti. Ancak, rekorun kırıldığından sadece 24 saat sonra, 4 Temmuz'da küresel ortalama sıcaklık bir kez daha yükseldi ve 17,18 dereceye ulaştı.

Bu ani sıcaklık artışı, iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkilerinin giderek daha belirgin hale geldiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, bu rekorların özellikle önümüzdeki altı hafta boyunca tekrarlanabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

İran Dışişleri Bakanı Erakçi Türkiye’ye Geliyor İran Dışişleri Bakanı Erakçi Türkiye’ye Geliyor

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) tarafından yapılan açıklamada, dün El Nino koşullarının başladığı ve bu durumun sıcaklık artışlarını hızlandırabileceği ifade edildi. El Nino, Pasifik Okyanusu'ndaki deniz suyu sıcaklığında artışa neden olan ve küresel hava döngülerini etkileyen bir doğal olaydır. Bu durum, hava şartlarında belirgin değişikliklere ve sıcaklık artışına yol açabilir.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)