Kurt Saldırısı: 300 Koyun Birbirini Ezerek Telef Oldu

Hakkari'nin Aksu köyünde yaşanan kurt saldırısında, 300 koyun, kurtları püskürtmek için birbirlerini ezerek telef oldu.

Hakkari'nin Aksu köyüne bağlı Çiçekli mezrasında, bir grup göçer tarafından getirilen koyun sürüsüne sabah saatlerinde vahşi kurtlar tarafından saldırı gerçekleşti. İddialara göre, olay, kurtların göçerlerin koyun sürüsüne pusuya yattığı bir sabah meydana geldi.

Çoban köpeklerinin kurtları fark etmesi üzerine, kurtlarla köpekler arasında çatışma başladı. Bu sırada koyunlar da büyük bir panikle tepelik bir alandan aşağı doğru koşmaya başladı ve birbirlerini ezerek telef oldular. Saldırı sonucu 300 koyun hayatını kaybederken, yüzlercesi de yaralandı.

Göçer Sürüsünü Vuran Kurtlar 2 Milyon TL'lik Zarara Yol Açtı

Batmanlı göçer Abdullah Erden, yaşanan trajediyi şu sözlerle anlattı: "Hayvanlarımızı otlatmak için Hakkari'nin yaylalarına getiriyoruz. Bende sürümü her yıl olduğu gibi ilkbaharda Aksu köyü yaylalarına getirdim. Yaklaşık 4 aydır bu yayladayım. Sabah saatlerinde kurtlar sürüye pusu kurmuştu. Sürü köpeklerimde fark edince sürüye yakın boğuşma yaşandı. Korkuya kapılan sürü tepeden hızla aşağı koştu. Kurtların peşine düştük. Koyun sürüsünün tepeden inerken birbirini ezdiğini fark ettik. Sürümden 300’ü altta kalarak telef oldu. Birçok hayvanım da sakatlandı. İlk defa bu denli büyük bir zararımız oldu. Kurtlar ile sürekli karşılaşmışızdır. Böylesini görmedik. Zararımız 2 milyon TL’nin üzerinde. Yetkililerden zararımın karşılanmasını istiyorum."

Bu üzücü olay sonrasında göçerler, zararlarının karşılanması için yetkililere başvuruda bulunacaklar.