Bebek Ölümlerine İlişkin Araştırma Komisyonu Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı Bebek Ölümlerine İlişkin Araştırma Komisyonu Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı

Kurtulmuş'a AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Abdülhamit Gül, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta ve Bahadır Yenişehirlioğlu eşlik etti. Kurtulmuş ve heyeti, HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili olan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun TBMM odasında karşılandı. Basına açıklamalarda bulunmak için 45 dakikalık bir görüşmenin ardından ziyaret sona erdi.

TBMM Başkanlığı'na aday gösterilen Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nın, Türkiye'nin geleceği için ortak hedefleri ve amaçları olan siyasi partilerle oluşturulmuş bir siyasi hareket olduğunu belirtti. Kurtulmuş, "28. Dönemin, TBMM tarihi bakımından büyük bir öneminin olduğunu bir kere daha altını çizmek isterim. Türkiye Yüzyılı olarak tanımladığımız yani dünyada sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye iradesini kurmak iradesinin ortaya konulduğu bir döneme girdik" dedi.

Kurtulmuş, Yapıcıoğlu'na hem hayırlı olsun demek hem de Cumhur İttifakı'nın ortaya koyduğu siyasi iradeye destek vermesi bakımından HÜDA PAR'ın da desteklerini talep etti.

Yapıcıoğlu da, seçim sürecinde öne çıkan hedeflerinin tamamının gerçekleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıntılı olarak hedeflerini açıklayan Yapıcıoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Malumunuz olduğu üzere 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti listelerinden girmek suretiyle parlamentoya 4 arkadaşımızı taşıdık. Cumhur İttifakı'nda yer alırken temelde 3 hedefimiz vardı. Birincisi ve en önemlisi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan'ı yeniden başkan seçtirmek, ikincisi parlamentoda aday olarak gösterdiğimiz arkadaşlarımızın hepsi göndermek ve orada memleketin sorunlarına katkıda bulunmak, üçüncü hedefimiz de Cumhur İttifakı'nın parlamentoda çoğunluğu elde etmesiydi. Rabbime şükürler olsun hedeflerimizin tamamı yüzde 100 gerçekleşti."

Ziyaretin nedenini aktaran Yapıcıoğlu, Kurtulmuş ve AK Parti grup başkan vekillerinin, Meclis Başkanlığı seçimleri için destek talebinde bulunduklarını açıkladı. Yapıcıoğlu, "Bütün işlerimiz aramızda istişare iledir. Hızlı bir şekilde arkadaşlarımızla istişare ederiz. İnşallah en doğru seçimi parlamentomuz yapacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)