Güncel

LGBT Sapkınlığını destekleyen İstanbul Barosu'na avukatlardan yoğun tepki

İstanbul Barosu önünde bir araya gelen avukatlar, yarın düzenlenmesi planlanan sözde "Onur Haftası LGBTİ+ Hakları Paneli"nin iptal edilmesini ve baro yönetiminin sapkınlığı desteklememesini talep etti.

İstanbul Barosu'nun yarın düzenlemeyi planladığı sözde "onur haftası" etkinliği, baro üyesi avukatlar tarafından protesto edildi.

Avukatlar, etkinliğin iptal edilmesini ve baro yönetiminin sapkınlığı desteklememesini talep etmek amacıyla İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç ile görüşme talep etti. Ancak taleplerine yanıt alamayan avukatlar, basın açıklaması düzenleyerek kararı protesto etti. İstanbul Barosu önünde toplanan avukatlar, "LGBT propagandasına alet olan baro yönetimi istemiyoruz" yazılı pankart açarak baro yönetimini eleştirdi.

REZİLLİĞE, "ONUR" ADINI TAKMIŞLAR

Avukat Zeynep Küçük, basın açıklamasında İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi'nin sözde "onur haftası" nedeniyle düzenleyeceği paneli eleştirerek Batı merkezli LGBT ideolojisinin hukuka sokulmasının planlandığını ve bu duruma karşı çıktıklarını belirtti. Ayrıca, avukatlar emperyalist LGBT dayatmalarına karşı çıktıklarını ve insan haklarının nasıl savunulması gerektiğini gösterdiklerini ifade ettiler.

İstanbul Barosu'nun bu etkinliğe destek vermesini kabul edilemez bulduklarını vurgulayan avukatlar, ailenin yozlaştırılmasına ve toplum yapısının bozulmasına izin verilmemesi gerektiğini savundular.

Ayrıca, toplumsal cinsiyet ideolojisinin hukuk şemsiyesi altında meşrulaştırılmasına karşı çıktılar ve emperyalist sisteme boyun eğen bir meslek örgütü istemediklerini belirttiler.