Dünya liderleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci turda kazanması nedeniyle kendisini tebrik etti.

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak, yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti. Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısını kutladı ve sonuçların Türk halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu. İki lider, bölgesel ve küresel zorluklar karşısında Türkiye-ABD ilişkilerinin daha da önem kazandığını belirterek, iki ülke arasındaki tüm konularda işbirliğini ilerletme konusunda anlaştı.

Minibüs Uçuruma Yuvarlandı: 15 Yaralı Minibüs Uçuruma Yuvarlandı: 15 Yaralı

Rusya Devlet Başkanı Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesini kutlayarak, sonuçların Türk halkı için hayırlı olması dileğinde bulundu. İki lider, Türkiye-Rusya ilişkilerinde ve bölgesel konularda işbirliğini daha da geliştirme konusunda mutabık kaldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Zelenskiy, yeni dönemin Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki gelişmeler ve bölgesel konular da ele alındı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak seçimdeki başarısı nedeniyle kutlayarak, en kısa zamanda Azerbaycan'a beklediğini iletti. Aliyev, Türkiye'nin liderliği altında kapsamlı kalkınmanın ilerleyen yıllarda da devam edeceğine inandığını söyledi. İki lider, Türk milletinin refahı ve ülkenin kalkınması adına yürütülen faaliyetlerinde yeni başarılara ulaşma konusundaki kararlılıklarını dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, sonuçların Türk halkı için hayırlı olması dileğinde bulundu. Görüşmede, Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konular da ele alındı.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, sonuçların Türk halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi

Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. İki lider, ekonomi başta olmak üzere Türkiye-Mısır ilişkilerini derinleştirecek adımlar ve bölgesel meseleler konusunda fikir teatisinde bulundular. Ayrıca karşılıklı büyükelçi atanması hususunda mutabık kaldılar.

Almanya Başbakanı Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Berlin'e davet etti

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak, başarısından dolayı tebrik etti ve Berlin'e davet etti. Başbakan Scholz ayrıca, Türkiye ve Almanya arasındaki ortak müttefikliği, NATO'daki bağlantıları, Türkiye'nin Doğu Akdeniz, NATO ve AB'deki konusunda uzlaşıyı vurguladı. Ayrıca, iki lider hükümetler arası işbirliği için yeni bir ivme kazandırmanın yanı sıra ortak konularda erken bir mutabakata varma konusunda hemfikir olduklarını belirttiler.

Hollanda Başbakanı Rutte

Hollanda Başbakanı Mark

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)