Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Dara Mahallesi'nde yaşanan trajik olayda, 19 Ocak'ta kız çocuğu dünyaya getiren Vatfa Ecevit, taburcu olduktan sonra aynı gün i Mehmet Şiyar Ecevit tarafından 17 bıçak darbesiyle öldürüldü. Olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Şiyar Ecevit, 'Eşe karşı kasten öldürme' suçundan tutuklandı ve Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı.

SEGBİS ile Savunma Yapan Mehmet Şiyar Ecevit

Davanın ilk duruşmasında SEGBİS üzerinden savunma yapan Mehmet Şiyar Ecevit, olay günü eşiyle tartıştıktan sonra uyuşturucu madde aldığını belirterek, “Olay günü eşimle tartıştım, sonra evden çıkıp uyuşturucu madde kullandım. Eve döndükten sonra tartışmaya devam ettik. Sonra kendimi kaybettim, pişmanım” dedi.

Lohusa Esini 17 Bicak Darbesiyle Olduren Sanik Hakim Karsisina Cikti Uyusturucu Aldim Kendimi Kaybettim 9Vhw

2 Ayrı Trafik Kazasında 3 Kişi Yaralandı 2 Ayrı Trafik Kazasında 3 Kişi Yaralandı

Duruşma 30 Eylül'e Erteledi

Mahkeme heyeti, savcının tutukluluk halinin devamına yönelik talebini kabul ederek, dava dosyasındaki eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 30 Eylül'e erteledi. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarının gelecek duruşmaya katılma talebi reddedildi.

Duruşma sırasında, merhumun annesi Vehbiye Ecevit'in duygusal anlar yaşadığı ve gözyaşı döktüğü gözlemlendi. Olayla ilgili olarak soruşturma ve yargılama süreci devam ediyor.

Lohusa Eşini 17 Bıçak Darbesiyle Öldürdü Kendimi Kaybettim, Pişmanım Dedi

Kaynak: DHA