Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde ziyaretlerin en çok yapıldığı yerlerden biri olan Balıklıgöl’ün yanındaki tarihi Eski Sefalı Camisi’nin madde bağımlılarının yuvası haline geldiğini belirten mahalle sakinleri, caminin bir an önce ibadete açılmasını istedi.

Cami yaklaşık 1 yıldır kapalı

Yakubiye Mahallesi’nde Halilürrahman Gölü’nün (Balıklıgöl) hemen yanında bulunan Eski Sefalı Camisi, depremden önce tadilat nedeniyle kapatıldı. Yaklaşık 1 yıldır kapalı olan camiyi mesken tutan madde bağımlıları, halılarını yakarak, dolaplarını kırarak ve cami içindeki Kur’an-ı Kerim ve dini kitaplara zarar vererek camiyi tahrip etti.

Caminin durumu sosyal medyada tepki topladı

Caminin durumu sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla gündeme gelince yetkililer harekete geçti. Cami çevresinde önlemler alarak cami girişini kapatan yetkililer, ayrıca cami çevresinde emniyet ekipleri görevlendirdi. Caminin temizliği yapıldı ve restorasyon çalışmalarının başlayacağı söylendi.

Microsoft, Malezya'da yapay zekayı geliştirmek için 2,2 milyar dolar ayıracak Microsoft, Malezya'da yapay zekayı geliştirmek için 2,2 milyar dolar ayıracak

Vatandaşlar caminin ibadete açılmasını bekliyor

vatandaşlar ise caminin bir an önce ibadete açılmasını beklediklerini söyledi. Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da böyle bir manzarayla karşılaşmaktan duydukları üzüntüyü dile getiren vatandaşlar, madde bağımlılarının camiye verdiği zararları anlattı. Caminin içindeki Kur’an-ı Kerim ve dini kitapların yerlere atıldığını, caminin camlarının ve lavabolarının kırıldığını, halıların yakıldığını ve caminin ahır gibi olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını istedi. Vatandaşlar, caminin restorasyon çalışmalarının bir an önce tamamlanarak ibadete açılmasını talep etti.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)